Inzichten voor ouders en opvoeders over het versterken van de veerkracht van kinderen met traumatische jeugdervaringen. Met persoonlijke verhalen, wetenschappelijke kennis en praktijkvoorbeelden.
De tienjarige David is vanaf zijn geboorte getuige geweest van huiselijk geweld en zelf ook mishandeld door zijn vader. Op school kan David zich slecht concentreren. Hij heeft leerproblemen, is snel geïrriteerd en kan agressieve woede-uitbarstingen hebben. Hij slaapt slecht en heeft nachtmerries. David wil niet praten over wat hij heeft meegemaakt. Hij ontkent dat hij er last van heeft. Omdat David er zo duidelijk niet over wil praten, kun je in de verleiding komen om het verleden te laten rusten en geen slapende honden wakker te maken. Slapende honden zijn echter niet zo ongevaarlijk als ze eruitzien. Onderzoek wijst namelijk uit dat onbehandelde trauma's op latere leeftijd ernstige lichamelijke en geestelijke gevolgen kunnen hebben. Slapende honden? Wakker maken! beschrijft in de eerste plaats de praktijk. In deze derde editie zijn veel veranderingen en verbeteringen in de structuur doorgevoerd aan de hand van nieuwe kennis, feedback en praktijkervaringen. Met behulp van negentien vragen en diverse casussen wordt helder gemaakt wat de mogelijke redenen zijn voor een kind om niet over zijn of haar trauma's te willen (of kunnen) praten. Bovendien zijn er talrijke interventies beschreven om zulke barrières op te ruimen. Dit boek is bij uitstek geschikt voor een brede doelgroep, zoals psychologen, (psycho)therapeuten, systeemtherapeuten, maatschappelijk werkers, groepsleiding en pleegzorgwerkers, maar ook gezinshuisouders en (pleeg)ouders. Ten slotte biedt dit boek de ggz en de jeugdhulpverlening een kader om beter te gaan samenwerken, wat goed past in deze tijd, en de jeugdbescherming context bij het nemen van beslissingen rondom omgang, thuisplaatsing en behandeling.
Konijntje Koen en Kiki de kat maken iets heel engs mee in het bos. Na afloop voelt Koen zich niet meer veilig. Kan hij, met een beetje hulp, verborgen krachten in zichzelf vinden om zich minder angstig te voelen? Met oefeningen om te leren omgaan met moeilijke gevoelens. Met illustraties in kleur en zwart-wit. Prentvertelling om samen te lezen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
Praktische gids voor ouders en opvoeders om de weerbaarheid van kinderen te vergroten tegen prestatiedruk, trauma's en stress.
Praktische gids voor ouders en opvoeders over het herkennen en helpen verwerken van trauma bij kinderen.
Willem de wolf groeit op tussen een troep ruige wolven. Ze zijn wreed en schelden hem uit, maar Willem is te klein om voor zichzelf op te komen. Op een dag gaat hij op avontuur en ontdekt nieuwe, verborgen krachten in zichzelf. Met oefeningen om te leren omgaan met moeilijke gevoelens. Met illustraties in kleur. Prentvertelling om samen te lezen vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
Gids voor ouders, hulpverleners en leerkrachten.
Spiritueel georiënteerde gids over de oorzaken en gevolgen van angst, stress en trauma bij kinderen.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.