Essay over de doorwerking van het kolonialisme in de huidige tijd, waarbij de Nederlandse schrijver (1946) aan de hand van het werk van Rudy Kousbroek over Nederlands-Indië zijn licht laat schijnen over de impact van witte arrogantie en het belang van postkoloniaal bewustzijn.
Het verhaal van een Surinaams-Nederlandse familie met als middelpunt de schijnbaar strenge zwijgzame grootmoeder Fansi, die opgroeide kort na de afschaffing van de slavernij.
Vijftien historici doen verslag over hun ervaringen tijdens onderzoek naar met name de Tweede Wereldoorlog, Nederlands-Indië en Suriname.
De acteurs van Raymi Sambo Maakt en Theatergroep Aluin komen samen voor een re-enactment van de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863. De afwijkende gevoelens van de zwarte en de witte acteurs over de geschiedenis enerzijds en het maken van de voorstelling anderzijds leiden echter tot onderlinge spanningen. Toneeltekst.
Beknopte bespreking van de geschiedenis van het kolonialisme en de gevolgen daarvan in de huidige tijd. Uitgave in makkelijke taal. Met foto's en -illustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 14 jaar en ouder.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.