5 resultaten
Sorteren op:
Handboek conceptontwikkeling
Boek

Handboek conceptontwikkeling in 3 stappen naar waardevolle locaties : verliefd,, verloofd, gebouwd ([2022])

Het vakgebied locatieontwikkeling is volop in beweging. Nieuwe inzichten, veranderende behoeften en grootse uitdagingen vragen om een andere kijk op locaties. Eentje die de mens, onze leefomgeving en de planeet centraal stelt. Handboek Conceptontwikkeling introduceert een methode om waardevolle locaties te realiseren die rendement opleveren op maatschappelijk, ecologisch en economisch niveau. Aan de hand van de analogie van de liefde word je meegenomen door de drie stappen conceptanalyse, conceptcreatie en conceptrealisatie, oftewel: Verliefd, Verloofd, Gebouwd - aangevuld met vele aansprekende cases uit binnen-en buitenland, inspiratie van vakgenoten en diverse tools waarmee je zelf aan de slag kunt. Dit boek is bedoeld voor iedereen met een hart voor de plekken waar we wonen, werken, ontmoeten, ontspannen, leven; van professionals tot studenten, van projectontwikkelaars tot architecten, van beleidsmakers tot bouwers en van locatie-eigenaren tot eindgebruikers. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatieHandboek met case studies over stadsvernieuwing en projectontwikkeling van locaties die bijdragen aan de samenleving, ecologie en economie.

Uitgeleend tot: 29/08/2024
Lot Frijling
Nederlands
New towns for the 21st century
Boek

New towns for the 21st century the planned vs. the unplanned city (cop. 2010)

Documentatie in woord en beeld over de voor- en nadelen van geplande steden.

Beschikbaar
Engels
Stadsecologie
Boek

Stadsecologie de stedelijke omgeving als ecosysteem (2000)

Beschikbaar
Jelle W.F. Reumer
Nederlands
Welkom in Megapolis
Boek

Welkom in Megapolis denken over wonen, stad en toekomst (cop. 2008)

Beschikbaar
Jan-Hendrik Bakker
Nederlands
Levendige winkelstraten
Boek

Levendige winkelstraten op zoek naar een inspirerend verhaal : biografieën, thema's, interviews, intermezzo's ([2019])

SAMENVATTING: "Winkelstraten zijn niet langer 'straten met alleen winkels'. Er moet wat te beleven en te ontdekken zijn. Ambachtelijke producten, een authentieke sfeer, creativiteit, foodconcepten of ontspanning op een terras - er zijn veel manieren om verleid te worden. Ook de geschiedenis van de straat biedt aanknopingspunten. Door de historie zichtbaar te maken, het zogenaamde DNA van de straat te begrijpen, en daarop voort te borduren, kan een straat zich onderscheiden en nog aantrekkelijker worden. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed nam de historie van (winkel)straten onder de loep. Winkeliers, pandeigenaren, stedenbouwkundigen en gemeenten bogen zich over de biografie van hun straat en deden verrassende ontdekkingen. De vele inzichten en tips die dit opleverde staan in dit boek. In interviews vertellen betrokkenen hoe zij zelf aan de slag zijn gegaan. Levendige winkelstraten kan helpen bij het vinden van een inspirerend verhaal om een straat beter, mooier en aantrekkelijker te maken"Onderzoek naar de aantrekkelijkheid voor het publiek van winkelstraten in Nederland en de manieren om die te verbeteren.

Beschikbaar
Nederlands

Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.