Beschouwing over het inlevingsvermogen van de mens: hoe we begrijpen wat anderen denken, geloven, voelen en willen.
Adviezen aan ouders en opvoeders, hoe om te gaan met ruziën en vechten van kinderen.
Het werkt verhelderend opvoedingsproblemen te benaderen als interactieproblematiek. Met deze uitspraak wordt bedoeld dat het kind in de problemen raakt met mensen uit zijn omgeving, en wel op zo'n manier, dat zijn gedrag bij anderen altijd weer juist die reacties uitlokt, die de moeilijkheden laten voortduren of zelfs verergeren. In dit boek wordt problematisch gedrag van kinderen niet beschreven vanuit oorzakelijke verbanden, maar vanuit een wisselwerking waarbij de kans bestaat dat interactionele cirkels zichzelf instandhouden. Een dergelijke benadering biedt interessante aanknopingspunten voor diagnostische beschrijvingen en handelingsplannen. In de Interactiewijzer is deze aanpak zowel theoretisch als praktisch uitgewerkt. Problematische vastgeroeste interactiepatronen worden doorbroken door specifieke sociale vaardigheden gericht te beinvloeden. Interactiewijzer geeft hiervoor een tweeledige aanpak: - er worden groepssituaties gecreeerd die bij het kind het vanzelfsprekend gebruik van ontbrekende sociale vaardigheden uitlokken; - de professionele opvoeder krijgt aanwijzingen om zijn pedagogische stijl voor dat kind kritisch te beoordelen en, zonodig, bij te stellen.
Handleiding voor ouders en onderwijsgevenden.
Theorie en praktijkoefeningen voor leerkrachten in het basisonderwijs om de groepsdynamica in de klas in positieve zin om te buigen.
Integrale weergave van de lezingen van Gert-Jan Segers en Tim Hofman in het kader van de jaarlijkse Jan Terlouw lezing, met als thema: 'Zie alle mensen'.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.