Verkenning van de rol van de Duitse keizerlijke familie en adel bij de opkomst van het nationaalsocialisme. Met foto's en illustraties.
Essay uit 1937 door de Nederlandse journalist en literator (1902-1940) over de nationaalsocialistische rancuneleer als voortbrengsel van democratische teleurstelling.
Uitvoerige, deels autobiografische uitleg door de nationaalsocialistische dictator (1889-1945) van zijn denkbeelden over ras, politiek en de staat, waarin hij mede lucht geeft aan zijn antisemitisme.
Een Oostenrijkse nazi-jager komt in Zuid-Amerika op het spoor van de beruchte oorlogsmisdadiger Dr. Mengele die een maniakaal plan heeft ontworpen om het Derde Rijk te doen herrijzen.
Egodocument en familiegeschiedenis van de Nederlandse ondernemer, die opgroeide als de zoon van twee beruchte nationaalsocialisten en zich trachtte te ontworstelen aan het 'foute' verleden van zijn ouders.
Kritisch onderzoek naar de rechtsextremistische en racistische overtuigingen van antroposofen in de nazitijd.
Onderzoek naar de houding van de Duitse keizer Wilhelm II (sinds 1918 in ballingschap in Nederland) en zijn familie tegenover de nazi's bij hun opkomst en tijdens hun machtsuitoefening.
Essay uit 1937 door de Nederlandse journalist en literator (1902-1940) over de nationaalsocialistische rancuneleer als voortbrengsel van democratische teleurstelling, met een inleiding waarin de inzichten van Ter Braak worden geactualiseerd.
Zeven redevoeringen uit 1922 en 1923 door de latere nationaalsocialistische dictator (1889-1945), vergezeld van een korte autobiografie.
Impressies van de ontmoetingen en gesprekken van de auteur (1887-1982) met de Duitse dictator (1889-1945).
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.