In brieven aan zijn overleden ouders denkt de bekende interviewer (1957) terug aan hun huwelijk, dat eindigde in een vechtscheiding, en aan zijn eigen schuldgevoelens over zijn jarenlange weigering van contact met zijn moeder nadien.
Autobiografisch relaas over het opgroeien in een probleemgezin met een agressieve vader en een zieke moeder.
Verslag van een reis door Mongolië.
Interviews met (inmiddels volwassen) niet-autistische kinderen van autistische ouders.
Autobiografisch verslag van een moeder die probeert contact te houden met haar dochters, van wie de een lijdt aan schizofrenie en verslaafd is aan drugs en de ander behalve een persoonlijkheidsstoornis ook ADHD heeft.
Analyse van de oorzaken, het verloop, de emotionele gevolgen en mogelijk herstel van relatiebreuken tussen ouders en kinderen aan de hand van interviews.
Persoonlijk relaas van een vader wiens zoon op 17-jarige leeftijd kenbaar maakt dat hij in het verkeerde lichaam is geboren, waarin hij zijn zoektocht naar antwoorden en zijn persoonlijke verwerkingsproces beschrijft.
Gesprekken met de vaders en moeders van 22 bekende Nederlanders over zichzelf, hun kinderen, hun eigenschappen, de opvoeding, de verwachtingen, ambities en idealen die ze koesterden en wat daarvan is uitgekomen
Een jongen voelt zich ongewenst thuis en blijft dat gevoel later in zijn relaties meedragen, maar hij vindt steun in literatuur, muziek en werk.
Ik ga op reis en ik neem mee: mijn vader, die eigenlijk liever dood wil. Mijn moeder, zijn lichtbaken en kordate gids van jaren. Mezelf, in een ongewone staat van paraatheid omdat de dood op de loer ligt. Op naar een vakantiehuisje in de Noord-Franse heuvels, waar de vogels fluiten en het uitzicht ons als een groene zee verlokt. Finir en beauté, zonder dat we het weten. Het worden drie dagen waarin we vaders ziekte even de deur proberen te wijzen, zo goed en zo kwaad als dat kan. Dagen waarin we klinken in de avondzon en wanhopen in de hangmat. Dagen waarin we nog niet weten dat de dood ook zacht kan zijn, en zelfgekozen. De nacht is nog niet voorbij, maar wel bijna. De nacht is voorbij is een roadtrip van een oude man, een mantelzorgster aan het einde van haar Latijn en hun dochter, die niet kan geloven dat zij nu de touwtjes in handen heeft. Evelien De Vlieger schreef eerder Caravandagen. Reis naar het einde van de tuin, literaire non-fictie over een jaar vol moedeloosheid. Daarnaast is ze auteur van kinder- en jeugdboeken, waaronder Toen Raaf links afsloeg dat in 2024 genomineerd werd voor de Boon Literatuurprijs. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk relaas van een dochter die met haar moeder en met haar vader die op sterven ligt naar een huisje in de Noord-Franse heuvels gaat, in de hoop even de ziekte van de vader te vergeten.
Suzy (ik-figuur) vindt het moeilijk als haar vader als soldaat naar Vietnam gaat. Oblong prentenboek met zwartomlijnde kleurenillustraties over de impact van de afwezigheid van een vader. Onder begeleiding vanaf ca. 6 jaar.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.