Een jongeman die op 26-jarige leeftijd de diagnose jong-alzheimer krijgt, besluit het ziekenhuis en het medeleven van zijn familie en vrienden te ontvluchten. Via een advertentie vindt hij een jonge vrouw die hem wil vergezellen op zijn laatste roadtrip.
Een jonge advocate die het gen voor vroegtijdige alzheimer draagt zondert zich af van de wereld. Als een jongeman haar namens zijn vader inhuurt, vallen ze voor elkaar. Is het beter is om liefde te verliezen dan nooit lief te hebben gehad?
Als een jonge wetenschapper een vroeger kindertehuis in een klein dorp koopt, betekent dat een ommekeer in het leven van een serveerster uit het Duincafé.
Tijdens het bezoek van Milena aan haar aan Alzheimer lijdende opa wordt in de tuin van zijn villa aan de Amalfikust een skelet gevonden en Milena komt stukje bij beetje achter het grote geheim dat hiermee gepaard gaat.
Een man die aan beginnende Alzheimer lijdt, vindt hulp op zijn voormalige tuinderij bij een man die net als hij homoseksuele gevoelens heeft. Een rattenvanger uit de buurt drijft een wig tussen de twee met het doel zichzelf financieel te verrijken.
Een vrouw ziet haar man steeds meer last krijgen van de ziekte van Alzheimer totdat hij totaal veranderd is.
Een man raakt betrokken bij een psychiatrische inrichting, waar iedere etage een andere periode uit de twintigste eeuw representeert. De situatie loopt uit de hand als ook gezonde mensen hun toevlucht in de inrichting zoeken.
Om haar wanhopige ouders te helpen gaat een jonge journaliste in op het onmogelijke voorstel van haar ex: zich voordoen als culinair journalist en een artikel schrijven over de mediaschuwe chef-kok van zijn restaurant.
Sil is zesenveertig en heeft de ziekte van Alzheimer. Met haar werk heeft ze moeten stoppen. Ze denkt veel aan vroeger, de groep vrienden met wie ze toneelvoorstellingen maakte; dag en nacht brachten ze samen door en de toekomst leek onbegrensd. En nu moet Sil zich tot haar eigen kleine leven verhouden. Haar geliefde Lina probeert met de hulp van Sils vrienden voor haar te zorgen, maar Sil glijdt steeds verder weg in verwarring en eenzaamheid. Gelukkige dagen geeft een schrijnend en ontroerend beeld van de wereld van een vrouw die al jong lijdt aan dementie en is daarnaast een bijzondere roman over de waarde van vriendschap. Het beschrijft de tederheid die ontstaat wanneer liefde niet langer kan worden uitgedrukt in woorden en onderzoekt de betekenis van taal wanneer het denken gaat haperen. Waar vind je houvast terwijl je langzaam verdwijnt? Bron: Flaptekst, uitgeversinformatieEen vrouw met de ziekte van Alzheimer probeert zich met hulp van haar vrienden tot haar beperkte leven te verhouden, maar glijdt steeds verder weg in verwarring en eenzaamheid.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.