Een negenjarige jongen wordt een zomer lang ondergebracht in het huis van zijn grootouders. Daar ontwikkelt hij een hechte band met de eigenzinnige dienstbode.
Essay over de doorwerking van het kolonialisme in de huidige tijd, waarbij de Nederlandse schrijver (1946) aan de hand van het werk van Rudy Kousbroek over Nederlands-Indië zijn licht laat schijnen over de impact van witte arrogantie en het belang van postkoloniaal bewustzijn.
In een toekomstige Republiek Nederland, waar de klimaatverandering zich laat gelden, wekt de wijze waarop de populistische regering omgaat met slachtoffers van een orkaan de woede op van een oude man, die een pamflet schrijft als aanklacht.
Vijf verhalen over actuele thema's, o.a. de koloniale geschiedenis, die tot nadenken aanzetten.
Een man probeert te achterhalen wat zijn bejaarde moeder altijd voor hem verborgen hield.
Een schrijver is op het platteland gaan wonen om zich van de wereld af te sluiten, maar mensen van verschillend pluimage en diverse achtergronden komen toch gewoon zijn leven binnen.
Een jongen in een uit Indië afkomstig gezin probeert zich in de jaren vijftig van de 20e eeuw los te maken van zijn achtergrond.
Bundeling van de twee autobiografisch getinte romans met als verbindingsstuk de niet eerder in de handel gebrachte novelle 'Een waarze sat'(1997), eerder gedeeltelijk verschenen in NRC Handelsblad.
Een aankomend student in Amsterdam in de jaren zeventig neemt voluit deel aan alle aspecten van het stadsleven.
Bij zijn zoektocht naar zijn wortels leert de zoon uit een Indisch repatriantengezin zijn familie waarderen.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.