"George Kooymans en Barry Hay brachten eind 1971 en begin 1972 kort na elkaar hun eerste soloplaten uit. De heren waren beiden natuurlijk al jaren lid van Golden Earring, maar het verschil tussen de twee albums kon nauwelijks groter zijn. Het contrast kwam al terug in het artwork: de kleurrijke overdaad van "Only Parrots, Frogs & Angels" versus de desolate landelijkheid van "Jojo". Kooymans kwam voor de dag met een ingetogen album, in de lijn van The Band en de singer-songwriters die zich begin jaren zeventig aandienden. Mooie, deels akoestische liedjes - perfect passend bij zijn hoge, ijle stem. Gastrollen zijn er voor o.a. Eelco Gelling, bertus Borgers en orkestleider Harry van Hoof. Het is goed dat deze licht ondergewaardeerde plaat weer op CD is verschenen. Er is teruggegrepen op de originele mastertapes en Kooymans blikt in het boekje terug op zijn eerste wankele stappen op het solopad. Vrijwel vergeten pareltje dat een herkansing verdient." (Robert Haagsma, Lust For Life; 4 uit 5 sterren)|
"Bij de 65ste verjaardag van Cesar Zuiderwijk belandden George Kooymans, Henny Vrienten en Boudewijn de Groot samen op het podium. Daar gebeurde iets. Hun stemmen kleurden mooi samen, evenals hun manier van spelen. En zo ontstond de Nederlandse Traveling Wilburys. Najaar 2016 toerden ze met nieuw materiaal plus een aantal in een nieuw jasje gestoken klassiekers door het land. Daarna legden ze de nieuwe songs min of meer live vast. Het aardige is dat we drie groten uit de Nederpop in een wat andere rol horen dan we van ze gewend zijn. Kooymans kenden we nog niet in het Nederlands. En getuige het nostalgische "Touwtje Uit De Deur" past het hem goed. En hij laat een grote virtuositeit als gitarist horen. Waar De Groot vaak andermans teksten vertolkt, komt hij hier zelf messcherp uit de hoek in het geestige "Scheiding". Vrientens bijdragen sluiten qua vorm nauw aan op zijn laatste twee soloplaten, wat goed is voor de diversiteit en de diepgang. "Vergeet De Pijn" krijgt een CSN-achtige klasse." (Jan vd Plas, Oor)
Waar een gemiddelde rockband zijn fans gerust enkele jaren laat wachten op een nieuwe plaat, doen de Vreemde Kostgangers het allesbehalve rustig aan. Nederpopiconen Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten brengen op 24 november hun nieuwe album Nachtwerk uit, nog geen jaar nadat het met goud bekroonde debuutalbum verscheen. De lovende reacties op hun eerste album, dat tot op #1 binnen kwam en onlangs nog bekroond werd met een BUMA NL Award, deed de heren besluiten direct met een tweede album te komen. Het leverde liefst zestien spiksplinternieuwe songs op, waarop de Vreemde Kostgangers zich qua sound en thematiek van hun meest veelzijdige kant laten horen. Nachtwerk werd gedurende twee weken opgenomen in de Fendal Soundstudios in Loenen aan de Vecht met John Sonneveld als technicus/producer. (bron: Universal)
"Dit tweede solo-album van de Golden Earring-gitarist verscheen in 1987 tegelijk met "Victory Of Bad Taste" van Barry Hay op het door beiden opgerichte Ring Records. Het had eigenlijk al rond 1981 moeten uitkomen. De band zat toen in een dip en Kooymans wilde daarom aan z'n soloplaat werken. Toen hij een van zijn nummers voorspeelde, was de rest van de band zo enthousiast dat het alsnog een Earring-song werd. Dat was "Twilight Zone", een van hun grootste hits. In 1987 waren de synthesizer en dansmuziek trends. Beide zijn op dit album volop aanwezig. Nummers als "Shoot The Man Down" en "A World Of Your Own" hebben het typische beetje pompeus geproduceerde eightiesgeluid. In "I'll Never Give In To You" (een soort kruising tussen Level 42 en Haircut 100) wordt zelfs door Kooymans gerapt. Opvallendste song is de enige cover: "The Beat Goes On". Kooymans maakt een lekkere rocktrack van dit poppy Sonny & Cher-nummer. Het is een van de weinige niet echt 'eighties' klinkende nummers op dit album" (Martinus Euwe, Oor)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.