Deel uitmakend van de Aangenaam Klassiek-campagne 2009: "De Nederlandse violist, voormalig concertmeester van het KCO, durfde het als één van de weinige instrumentalisten aan om alle Caprices van Paganini live op te nemen. Dat hij nog steeds van Paganini houdt, bewijst hij met een duizelingwekkende uitvoering van diens zelden gespeelde en razend moeilijke Tweede Vioolconcert." "Koelman staat zijn mannetje in deze virtuoze concerten en weet alle technische kunstgrepen en effecten als fluitende flageolettonen en duivelse dubbelgrepen steeds in dienst te stellen van de lyrische zeggingskracht van de melodieën. Het is aan de zangerigheid van Paganini's vioolpartijen te danken dat hij de bijnaam 'Rossini van de viool' kreeg. De koppeling met Rossini's ouverture tot Matilde di Shabran is dan ook een heel toepasselijke. Jan Willem de Vriend leidt het Orkest van het Oosten met veel brille door de uitbundige partituren. Luisterplezier is gegarandeerd." (Platomania)
Zondagmiddag 8 februari 2009 speelt de saxofonist van het Calefax Reed Quintet in de Waterstaatskerk in Hengelo: "Saxofonist Raaf Hekkema komt een staaltje van zijn niet geringe virtuositeit ten beste geven. Raaf kreeg in 2007 de Duitse Echo Klassik Preis (beste instrumentalist 2007) voor zijn verbluffende, voor onmogelijk gehouden vertolking van de Paganini-variaties op saxofoon." Enkele bewerkingen van Paganini's variaties staan op het programma voor dat concert.
Opnamen uit 1988 die in 1989 voor het eerst op geluidsdrager werden uitgebracht. Deze heruitgave stamt uit 2003.
"Wat weet een gemiddelde muziekliefhebber van en over Paganini? Duivelskunstenaar en wellicht zelf een duivel op de viool. De maker van de Cappriccios die iedere violist hoofd- en vingerbrekens bezorgen alleen al als zij er aan denken. Van de hondsmoeilijke vioolconcerten en duetten voor viool en gitaar. Toch had de maestro uit Genua veel meer in zijn mars en op zijn notenbalken, onder andere heerlijke, overromantische strijkkwartettten. Niet dat ze zo makkelijk zijn om te spelen, maar bij de luisteraar komen ze meer dan gemoedelijk over. Een niemendalletje? Zonder twijfel, maar zo, zo ontzettend lekker! Zeker als het zo aanstekelijk uitgevoerd wordt als door het Amati Ensemble, dat in een steeds wisselende samenstelling, maar altijd onder de meer dan bezielde leiding van de sterviolist Gil Sharon (ooit de concertmeester van het Limburgs Symfonie Orkest) optreedt." (Basia Jaworski, Klassieke Zaken) Ook in dit kwartet: violiste Sonja van Beek, die ook regelmatig meespeelt met het Valerius Ensemble.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.