Autobiografie van de Duitstalige Joodse schrijver en psycholoog (1905-1984), over zijn leven in het interbellum in Wenen en Berlijn.
Autobiografie van de Duitstalige Joodse schrijver en psycholoog (1905-1984) over zijn jeugdjaren in Zablotow, een stadje in het huidige Oekraïne dat voor de Eerste Wereldoorlog behoorde tot het Oostenrijks-Hongaarse keizerrijk.
Een jonge, ambitieuze journaliste komt in het naoorlogse Amsterdam van 1945 de verkoop van een onbekend schilderij van Vermeer aan rijksmaarschalk Göring op het spoor.
Tijdens de Euromaidan-protesten in Oekraïne kruisen de levens van vier mensen elkaar.
Een Amerikaanse journaliste bezoekt met haar oom Duitsland en raakt verstrikt in de verwarring van het naoorlogse leven.
Portret van de jonge Noorse spits (2000).
Twee broers, de ambitieuze Hub en de meeloper Koja, treden toe tot de SS en doen mee aan de misdaden van de nazi's. Na de Tweede Wereldoorlog sleept Hub zijn broer mee in de wereld van de spionage.
Een jonge vrouw vlucht in 1934 naar Praag, haar man in een Duitse gevangenis achterlatend. Ze meldt zich bij de communistische partij en krijgt een baantje bij de krant Svoboda. Een verliefdheid zet haar bestaan op losse schroeven.
Een veertigjarige pianiste verdenkt haar man ervan dat hij vreemdgaat.
Persoonlijk verhaal over de joodse grootmoeder van de auteur, schrijfster van een succesvol kookboek dat in 1938 verscheen, maar door de nazi's werd 'gearificeerd'.
Het Litouwse meisje Dalia (14, ik-persoon) vertelt hoe ze in 1941 met haar familie door de Russen is gedeporteerd naar een kamp in Siberie. Met enkele zwart-witfoto's en een kaartje. Vanaf ca. 14 jaar.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.