Filosofisch pleidooi voor een contemplatief leven, waarbij de auteur een kritisch gesprek aangaat met Hannah Arendts 'Vita activa' en reflecteert op de waarde die in de moderne maatschappij wordt gehecht aan een actief bestaan.
In zijn nieuwe essay 'De palliatieve maatschappij' werpt Byung-Chul Han een kritisch licht op onze hedendaagse maatschappij. Dit essay gaat over 'algofobie' - een alomtegenwoordige angst voor pijn. Aan conflicten en controversen, die tot pijnlijke gesprekken leiden, wordt in onze samenleving steeds minder ruimte geboden. Zelfs liefdespijn is iets waar we bang voor zijn. Ook de politiek is in de greep van dit fenomeen. Conformiteitsdwang en consensusdruk nemen de overhand. Met het oog hierop analyseert Han in dit essay ook de corona-epidemie. Bron: Flaptekst, uitgeversinformatiePersoonlijk getint essay over de hedendaagse maatschappij waarin pijn in de breedste betekenis als angstaanjagend wordt ervaren en maatschappelijk vermeden wordt.
Verhandeling over de huidige crisis van de democratie met het oog op de digitalisering van het publieke domein.
Essays van de Duitse denker over ontwikkelingen in de twintigste eeuw - het antropoceen -, waarbij onder meer ecologie, globalisering, geschiedenis en mythologie aan de orde komen.
Biografie van de Duitse filosoof (1889-1976).
Analyse door de Duitse filosoof van het electorale succes van een rechtsnationalistische partij in Duitsland in 1967.
Biografie op basis van primaire bronnen over de schrijver, wetenschapper en diplomaat.
Bespreking van het gedachtegoed van de Duitse filosoof (1724-1804), met aandacht voor zijn invloed op politiek, filosofie en wetenschap en voor de hedendaagse relevantie van zijn ideeën. Met zwart-witafbeeldingen.
Portret van de Duitstalige schrijver (1883-1924) met bijzondere aandacht voor wat het schrijven voor hem betekende.
Persoonlijk getint cultuurfilosofisch werk over de stranden van Europa. Met zwart-witfoto's.
Filosofische verhandeling over de rol die leugens spelen in het menselijk leven.
Verhandeling van de bekende cultuurfilosoof (1947) waarin hij religieuze voorstellingen en teksten aan poëtische analyse onderwerpt en religies duidt als theopoëtische constructen.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.