Berijmde bewerking van het oude sprookje over het dwergenechtpaar Piggelmee dat in een Keulse pot woont
Het is sprookjestijd... tijd voor de balletmuziek van Assepoester en het Zwanenmeer. Edwin Rutten vertelt deze sprookjes, dus dat belooft een muzikaal feestje! Deze twee overbekende balletten, Prokofievs Assepoester en Tsjaikovskis Het Zwanenmeer, behoeven eigenlijk geen toelichting, maar zijn mét toelichting wel leuker! Edwin Rutten schreef bij beide balletten een nieuw verhaal, gevuld met pompoenen, prinsen en pirouettes, waarin natuurlijk ook een flink potje getoverd wordt! Hij ís strenge koningin, zwarte ridder of betoverd zwaantje, en brengt daarmee vele sprookjesfiguren op deze dubbel-CD tot leven. De muziek wordt uitgevoerd door het London Symphony Orchestra onder leiding van André Previn. (bron: Aangenaam Klassiek)
Het is midzomernacht. De eenzame Dunderklumpen steelt het speelgoed van twee kinderen. Jens en zijn vader gaan hem achterna. Vanaf ca. 4 jaar.
"Hoe vertel ik het mijn kinderen? Er zijn vele thema's waarbij deze vraag bovenkomt. Zoals het lijdensverhaal van Christus. Gelukkig biedt Edwin Rutten uitkomst met deze 2CD-set. Hij neemt ons bij de hand en loodst ons niet alleen door het lijdensverhaal volgens Mattheus, maar ook door de briljante noten van Bach. Hoofdrolspeler is natuurlijk Christus, hier omgedoopt tot JC. Simpel, doeltreffend en, ja, ook spannend. Ondertussen verklaart Rutten de rol van profeten, Maria, Judas en wie er verder nog een rol speelt. En ook Bachs gebruik van bepaalde instrumenten, de verdeling in koor 1 en koor 2, de aria's, recitatieven en meer komen op heldere, begrijpelijke wijze langs in het chronologische verhaal waarmee Rutten ons soepel door de Mattheüs Passie leidt, voorzien van voorbeelden en enkele van de mooiste aria's. Ademloos luisteren. Ook voor volwassenen." (Klassieke Zaken) Rutten illustreert z'n verhaal met fragmenten uit een opname o.l.v. Nikolaus Harnoncourt, met o.a. Christoph Prégardien en Matthias Goerne.
Het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Philippe Herreweghe dirigeert. Edwin Rutten vertelt... Dat belooft een muzikaal kerstfeestje! Jozef, Maria, het kindeke, herderskoren, engelenkoren, drie koningen met cadeautjes. Welke cadeautjes? Hoe heten de drie koningen? En natuurlijk de huiveringwekkende Herodes. Het Weihnachtsoratorium duurt 2,5 uur, maar Edwin Rutten leidt je op 2 CDs door de meesterlijke muziek en het kerstverhaal. (bron: Aangenaam Klassiek)
Clara krijgt als kerstcadeau een notenkraker, die een betoverde prins blijkt te zijn. Samen binden ze de strijd aan tegen de muizenkoning. Bewerking van het bekende sprookje met ondersteunende sfeergeluiden, afgewisseld met de gelijknamige muziek van Tsaikovski. Vanaf ca. 6 jaar.
Dubbel-CD in fraai boxje met informatief boekje. Op de CD's hoor je Edwin Rutten (vooral bekend als Ome Willem) als verteller in drie werken die je op speelse wijze kennis laten maken met het symfonie-orkest. Benjamin Britten baseerde zijn "The Young Person's Guide to the Orchestra" (1946) op een thema van Purcell. Met het commentaar van Rutten erbij is het precies wat de titel belooft: een handleiding ter ontdekking van een symfonie-orkest. Camille Saint-Saëns schreef in 1886 zijn beroemde muzikale parade van exotische en onwaarschijnlijk beesten, Het Carnaval der Dieren. Op deze CD is een bekroonde top-uitvoering te horen, in de oorspronkelijke kamermuziekversie. De Instrumenten van het Orkest is een uitleg aan de hand van muziekvoorbeelden uit werken van Bach, Mozart, Paganini, Brahms, Schubert, Beethoven, Bizet, Tchaikovsky, Rossini en vele anderen. De bijzondere selectie van muziekfragmenten werd gemaakt en deels gespeeld door de violist Yehudi Menuhin, die de oorspronkelijke Engelse versie ook insprak.
De koning heeft een aantal vioolspelers in dienst, maar ook veel rekenaars. Ze berekenen alles en komen tot de slotsom dat de koning het weinige geld dat hij bezit verkeerd besteedt. Ze raden hem aan zijn vioolspelers te ontslaan. Met dat geld kan hij dan eindelijk de gaten in zijn paleis dichten en hout kopen voor zijn zesenzestig haarden. De koning volgt de raad op. Maar al gauw blijkt dat er in een land zonder muziek niet te leven valt. Oorspronkelijk verscheen dit sprookje van de beroemde violist Yehudi Menuhin in boekvorm in 1983. Maar nu is het actueler dan ooit. In dit sprookje geeft hij aan wat gedaan moet worden als er geen subsidie meer gegeven wordt. Verteller, radiopresentor en zanger Edwin Rutten leest dit verhaal op zijn geheel eigen betrokken wijze voor en combineert de tekst met muziek van onder anderen Bach, Vivaldi en Mozart, gespeeld door Menuhin zelf. De tweede helft bevat de fragmentjes zónder gesproken woord erdoor, maar wel met introducties: Rutten vertelt nu over Menuhin(bron: EMI)
Voor deze dubbel-CD schreef Edwin Rutten 'Het Kasteel van Beethoven'. Hij vertelt zijn verhaal aan de hand van de muziek. Die muziek bestaat niet alleen uit de Vijfde symfonie van Beethoven, je hoort ook een deel van diens Zevende en Achtste symfonie, steeds in uitvoeringen door de Wiener Philharmoniker onder leiding van Sir Simon Rattle. De muziek die aan het begin van de dubbel-CD te horen is, is de Mondscheinsonate, uitgevoerd door Daniel Barenboim. (bron: Aangenaam Klassiek / Klassieke Zaken)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.