Dagboeknotities van de invloedrijke Nederlandse ambtenaar (1914-1972) die na de Tweede Wereldoorlog diende onder negen premiers op het ministerie van Algemene Zaken. Met foto’s en illustraties.
Analyse van het functioneren van de rol en werking van de monarchie in Nederland binnen de parlementaire democratie, met voorstellen voor aanpassingen.
Historisch overzicht van de Nederlandse kabinetten vanaf 1840 en hun relatie tot het parlement, met de nadruk op de periode na 1945.
Historisch onderzoek naar de wijze waarop de regering eind jaren zestig, begin jaren zeventig te werk ging met verschillende wetswijzigingen om orde op zake te stellen in de financiele verhouding tussen Rijk en Koning.
Het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis geeft met dit boek een helder beeld van de achtergrond van het boeiendste en steeds controversiele onderdeel van het democratisch proces.00De kabinetsformatie is volgens velen de 'zwakke stee' in het Nederlandse staatsbestel. Nadat de kiezer zich heeft uitgesproken over de samenstelling van de Tweede Kamer begint de politieke elite achter gesloten deuren aan0de vorming van een kabinet, dat na een aantal weken of maanden aan de buitenwacht wordt gepresenteerd op de trappen van Huis Ten Bosch. Dit voor veel burgers ondoorgrondelijke proces wordt door het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis verklaard aan de hand van de kabinetsformaties vanaf 1977.00Alle auteurs zijn verbonden aan het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis, een samenwerkingsverband van de Radboud Universiteit Nijmegen en de Stichting Parlementaire Geschiedenis te Den Haag
In: Biografisch Woordenboek van Nederland , deel 6 (2008) : p. 84-86
In : Gelderland 1900-2000, p. 459-464
In : Gelderland 1900-2000, p. 398-402
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.