Na de Eerste Wereldoorlog blijken de levens van drie heel verschillende vrouwen naadloos in elkaar te passen met de komst van een oorlogsveteraan.
Box met vier albums van dit jazztrio, uit de jaren 1993-1999. In 2017 werd Peter Erskine de Edison Jazz toegekend in de categorie 'Het Document' voor deze set: "...laat een prachtig tijdsbeeld zien van één van de toonaangevende jazztrios op het prominente Duitse kwaliteitsjazzlabel ECM, bekend van grootheden als Keith Jarrett, Jan Garbarek en Kenny Wheeler, musici waarmee respectievelijk Danielsson en Erskine ook in andere formaties opnamen. Wheeler bracht enkele composities in, evenals Vince Mendoza. De box bevat één standard van Cole Porter. Daarnaast leverde alle drie de musici composities voor het trio, waarvan de meeste afkomstig waren van de hand van pianist John Taylor. Opmerkelijk aan dit pianotrio is dat de bandleider in tegenstelling tot wat meestal gebruikelijk is niet de pianist, maar drummer Peter Erskine is. Bijzonder aan de inbreng van Erskine is de dynamiek die in de muziek te horen is, en de meer wisselende verdeling van de rollen die elk van de musici toebedeeld kregen." (Michelle Kuypers)
Neerlands meest intense trompettist. De Wereldomroep maakt deze opnamen in New York mogelijk, met toppers als Joey Baron, Marc Johnson. De bezetting is anders dan z'n eigen band (de piano van John Taylor i.p.v. gitaar), wat de muziek een andere kleur geeft.
"Mooie pastels en elegante swing van heerlijk pianotrio dat speelde op 'Bitches And Fairytales' van Eric Vloeimans." (VK) "Kennen eenzelfde tweespalt als Eric: warm en dromerig maar altijd in energieke omgeving vol spatheldere dynamiek." (Jzz)
"Jazzviolist Feldman heeft een enorme staat van dienst. Hij is een veelgevraagd sessiemuzikant in de pop- en countrywereld, een gevierd klassiek violist én geniet groot aanzien binnen de New Yorkse jazzscène. Daarbij ontsnapt niemand aan John Zorn (Feldman is oa lid van het Masada Stringtrio), maar speelt er ook met bijv. John Abercrombie en Dave Douglas. Deze invloeden, en dan vooral het streven naar een samenbrengen van elementen uit al deze muziek maken het geluid van Feldman vrij uniek. Zeker in de 22 minuten durende openingstrack "Arcade" is hij daar ook sterk in geslaagd. Cimbalen en bas openen waarna Feldman via één repetitieve toon een Velvetiaanse spanningsboog op- en afbouwt. Op de rest van het album neigt hij naar modern klassiek; hij verkent op een avant-gardistische wijze de geluidsmogelijkheden van zijn instrument, maar laat zijn spel steeds uiterst zuiver klinken. Enige constante in deze vrije improvisatie is de rust en het verstillende dat het uitstraalt. Très ECM indeed." (Soundslike.jazz)
De samenwerking van Neerland's beste jazztrompettist met pianist John Taylor (ook: 'Bitches & Fairytales') voortgezet, in kwartetvorm. Hoewel ze prima soleren en Eric z'n doodgespeelde dalende loopjes mijdt gaat men niet echt door 't lint.
Opname: 2005
"De Canadese trompettist en bugelspeler Kenny Wheeler is legendarisch verlegen en bescheiden. Het is daarom niet verbazingwekkend dat zijn muziek voor bigband ingetogen klinkt, zelfs bijna fluisterzacht. Juist daardoor komt de zingbare kwaliteit van de bijna fluwelen melodieën naar voren. De vnl. Britse muzikanten met wie hij zich heeft omringd, brengen de vereiste fijnzinnigheid en creëren, 19 man sterk, een doordringende sound waarin elke nuance hoorbaar blijft. De vocalen van Diana Torto zullen voor sommigen te arty zijn, toch versterken ze het unieke geluid van deze plaat, waarop Wheeler zich andermaal een groots solist en eigenzinnig componist betoont." (Mischa Andriessen, Telegraaf; 4 sterren) "De stukken die de trompettist schreef en arrangeerde voor zijn twintigkoppige big band die uit louter topmuzikanten bestaat, bevatten zoveel fonkelingen, contrasten, kleurschakeringen, spiegelingen en golven van emotie, dat je voortdurend verrast wordt." (Maartje den Breejen; voor complete tekst: klik op link)
Pianotrio-album dat de Britse veteraan-pianist maakte met Palle Danielsson (bas) en Martin France (d). Het trio verkent meerdere stijlen: van impressionistische sfeertekeningen tot relaxte cooljazz-getinte stukken tot meer uptempo postbopwerk met spannende improvisaties.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.