Jaap Blonk is een Nederlands componist, performer en dichter. Blonk was in de jaren 70 saxofonist en componeerde ook voor de saxofoon. In de jaren 80 richtte hij zich op een carrière als stemkunstenaar en klankdichter. Hij schreef poëzie en droeg vooral voor uit eigen werk. Vanaf 2000 is hij ook elektronische muziek gaan verwerken bij de stemkunst. Blonk valt qua stijl te scharen onder het dadaïsme en paste hij experimentele klankgeluiden toe."Documenting a complete, unedited session recorded in Stockholm, there is a visceral excitement as each of the eleven cuts of this recording explores the extremes of the avant-garde. Blonk is found here in a startlingly original and totally improvised trio with free music stylists Matts Gustafsson and Michael Zerang. A departure from Blonk's other recordings, this is the first of two stunning interactions with some of the finest free-style musicians on the scene." ""(Allmusic).
"Recorded live at the 2011 Vancouver Jazz Festival, "Stones" doesn't allow Stetson and Gustafsson to complement their respective, opposing traits, but pits them against each other for a furious, abrasive record that bombards the listener into submission." (Pitchfork)
Al decennia brengt de Duitse saxofonist/bandleider Peter Brötzmann met enige regelmaat grote groepen bijeen waarin steeds de top van de actuele impro-scene vertegenwoordigd is. Ook diverse Amsterdamse improërs waren met hem te zien. En vooral te horen. Want het gaat er muzikaal veelal bepaald niet zachtzinnig aan toe in zijn bands. In zijn huidige tentet treffen we kanonnen aan uit de roemruchte Chicago-improscene, zoals saxbeest Ken Vandermark en trombonewonder Jeb Bishop. Ook leden van het veelgeroemde Noorse Atomic treden aan. Voor dit liefdadigheidsconcert is er Japanse input van muzikale verwanten als trompettist Toshinori Kondo en gitarist Yoshihide Otomo, maar heel bijzonder is de toevoeging van het breekbare geluid van de Koto (bespeeld door Michiyo Yagi) aan dit impro-geweld. Zoals vaak bij Brötzmann begint de set met een muzikale explosie waarin allen de uiterste grenzen van de instrumenten opzoekt. Uiteindelijk doet de dynamiek zijn werk en is er zowaar plaats voor verstilling en contemplatie.
De 'gewone' albums van Sonic Youth worden steeds poppier, wellicht dat de bijprojecten daarom wat experimenteler worden? Dit is een geimproviseerd avant garde-project met Zweedse freejazzmusici, vol schrapende, verontrustende geluidsterreur.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.