Carl Craig is met zijn Synthesizer Ensemble te aanschouwen op Lowlands, augustus 2017. Deze CD bevat monumentale symfonische versies van klassiekers uit het repertoire van deze Detroit-techno-veteraan. \n\n"Klassieke interpretaties maken van technotracks stranden in suikerstroop. Carl Craig houdt de zoetigheid gelukkig beperkt. Het zaadje voor dit ambitieuze project werd al in 2007 in Detroit gelegd en werd uiteindelijk vlotgetrokken door het Franse label Infiné, met inbreng van de klassiek geschoolde pianist Francesco Tristano. Diens percussieve pianospel is geknipt voor het ombuigen van Craigs melancholieke technoklassiekers als "Desire", "Sandstorm" en "At Les". Fascinerend hoe die laatste track hier zijn metamorfose beleeft. Fagot en andere rietblazers krijgen heel geleidelijk gezelschap van het koperwerk en strijkers. Pas na 6 minuten floept de drumcomputer aan. Want Craig en dirigent François-Xavier Roth vervingen bewust niet alle elektronica door klassieke instrumenten. Juist die fusie tussen oud en nieuw maakt dit project zo geslaagd. Dat, en de fantastische, vaak ingetogen arrangementen. Als dit album je ouders niet overtuigt dat techno echt muziek is, zullen ze je nooit begrijpen." (René Passet, Oor)
"Detroit-techno-producer met z'n beste remixen uit de periode 1990-2000. Op en top Craig, vol vreemd hoekige ritmes en onvoorspelbare geniale invallen. Van Inner City via electronica pioniers Telex tot de zwoele house van BT." (GvV, VK)
"Z'n mixtechniek rammelt, maar z'n originele platenkeuze en het aantal exclusieve tracks maakt deze mixplaat verrassend en interessant, van disco tot vette techno tot electro. Naast Planet E-releases o.a. 4 Nederlandse bijdragen." (BG)
"Centrale man is Carl Craig, wiens Innerzone Orchestra rolmodel voor deze plaat is: fraai gestileerde jams met elementen jazz, fusion, funk en techno mmv grote namen uit genoemde genres, o.a. Geri Allen, Regina Carter, Amp Fiddler." (Jacob Haagsma, Oor)
Sfeervolle techno met filmische grooves. Afwisselend opwindend en rustgevend. Leen ook z'n andere project Six Nine.
Door z'n Innerzone Orchestra weten we dat hij geinteresseerd is in mengvormen van jazz en electronica. Op dit mix-album kiest dan ook voor fascinerende tracks met eenzelfde insteek: vaak dromerig, filmisch, maar ook ritmisch complex.
In 1999 verraste hij met de intrigerende jazztechno van Innerzone Orchestra. Op dit niet minder fascinerende luistertechnoalbum uit 1997 zijn al bouwstenen daarvoor te vinden, zij 't zonder jazzmusici. Divers, experimenteel en vooral spannend!
"Muziekles van Dr. Craig. Hij situeert de wortels van techno in funk (Prince, George Clinton) en electropop (YMO). 'A Number Of Names' van Shari Vari is volgens hem de 1ste technoplaat. Dan volgt Detroit techno van oa Model 500, Reese." (Oor)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.