"Drie albums heeft de Amerikaanse trompettist Christian Scott (die zijn naam sinds een paar jaar op zijn platen met aTunde Adjuah heeft uitgebreid) voor het jaar 2017 beloofd. Alle drie vieren ze het feit dat een eeuw geleden de eerste jazzopnamen op plaat verschenen. Van nostalgie lijkt op dit eerste deel geen sprake. Net als op zijn sterke voorganger "Stretch Music" (2015) pakt Scott alles modern aan. Veel verder dan Miles Davis in zijn "Tutu"-tijd, midden jaren tachtig, blikt Scott niet terug. Zijn spel is zoals altijd subliem. Maar het is de manier waarop hij modernere hiphopbeats en elektronica met akoestische instrumenten laat samengaan, die hem echt tot een van de toonaangevende dertigers van de hedendaagse jazz maakt. "Ruler Rebel" is prachtig geproduceerd. Scotts trompet, al dan niet gedempt, dringt zich steeds naar de voorgrond. Maar wat er op de achtergrond allemaal uitgevochten wordt tussen synths, piano en drums is ook niet voor de poes." (Gijsbert Kamer, Volkskrant; 4 uit 5 sterren)
Drie albums heeft de Amerikaanse trompettist Christian Scott (die zijn naam sinds een paar jaar op zijn platen met aTunde Adjuah heeft uitgebreid) voor het jaar 2017 beloofd. Alle drie vieren ze het feit dat een eeuw geleden de eerste jazzopnamen op plaat verschenen. Na "Ruler Rebel" is "Diaspora" de tweede in de serie. Opnieuw is het bepaald geen nostalgische trip. Integendeel: wederom worden we getrakteerd op een mengeling van akoestische en elektronische jazz, die vooral heel erg 21ste eeuws klinkt. Ondanks de medewerking van twee drummers en twee Afrikaanse percussionisten zijn er ook regelmatig geprogrammeerde ritmes te horen. De Roland SPD SX wordt dan ook niet voor niets als instrument opgevoerd in de 'liner notes'. Zeker in "Lawless" wordt hiermee een prachtig ritmisch web geweven. Maar velen zullen de CD toch vooral willen horen om Scotts trompetspel. Zij zullen flinke trompetloze secties aantreffen, maar ook passages waarin zijn gestopte trompet betoverend als altijd klinkt.
"Jazzpianist en componist Robert Glasper bracht een superbezetting bijeen om samen muzikaal te reflecteren en te reageren op de grimmige tijdgeest. Reflect+Respond=Now is een navolging van de uitspraak die Nina Simone ooit deed dat dit de plicht is van iedere artiest. Op Collagically Speaking wordt die soep lang niet zo heet opgediend. Met in de gelederen onder andere trompettist Christian Scott, bassist Derrick Hodge en drummer Justin Tyson, combineert deze groep warme jaren 70 jazzrock met swingende urban funk en knisperende future jazz. En of het boosheid is of onderlinge chemie, maar zowel Glasper als Scott laten hun beste solo's horen in uitgesponnen nummers als het dromerige Awake To You en de funky strijdmars The Night In Question. Stemmen van acteurs en rappers schieten soms in flarden voorbij, alsof je op een televisie langs kanalen vol leed en onrecht zapt. Collagically Speaking is een even urgent als geïnspireerd album". (MR, Muziekweb)
"George Duke maakte in 1986 op verzoek van Miles Davis een demo met probeersels voor diens nieuwe album. Vol met synthesizers en drummachines. Duke was helemaal niet blij toen bleek dat de trompettist besloot díe demo min of meer noot voor noot op zijn album "Tutu" te zetten. Die vermaledijde demo wed voor bassist/multi-instrumentalist Marcus Miller de blauwdruk voor de zes stukken die hij voor "Tutu" zou maken. 25 Jaar na dato laat Miller samen met de jonge stertrompettist Christian Scott horen hoe deze plaat live met echte instrumenten zou hebben geklonken. En hoewel Scott net iets te veel het beste jongetje van de klas probeert te wezen, heeft met name het titelstuk nog steeds dezelfde magie." (Ruud Meijer, Lust For Life) \nZowel de DVD als de twee CD's bevatten het complete concert, opgenomen in december 2009 in Lyon, Frankrijk. De DVD bevat verder een 'achter de schermen'-documentaire, inclusief interview met Miller.
"De Afroamerikaanse, uit New Orleans Louisiana afkomstige jazztrompettist Christian Scott aTunde Adjuah brengt met het nieuwe Ancestral Recall de langverwachte opvolger van de belangwekkende trilogie rond de geschiedenis van de jazz (The Centennial Trilogy). Op zijn nieuwste album kijkt hij niet enkel terug op eerdere verwezenlijkingen, maar geeft hij een stem aan toekomstmuziek. Zo werkt hij samen met vocalisten als rapper en slammer Saul Williams, met wie hij een fascinatie voor politiek en ideologie deelt. (...) Zijn opzet bestaat erin om uit soms heel uiteenlopende elementen en perspectieven (politiek, maatschappelijk/sociaal, ecologisch,..) inspiratie te putten voor een nieuwe taal. Dat haal je in de manier waarop dit nieuwe Ancestral Recall een muzikant laat horen die weliswaar steunt op eerdere samenwerkingsverbanden (de aanwezigheid van fluitiste Elena Pinderhughes bijvoorbeeld), maar vooral oog en oor heeft voor dynamiek, verandering en muzikale progressie." (Dansende Beren)
"Christian Scott aTunde Adjuah heeft woord gehouden. De uit New Orleans afkomstige trompettist heeft ter ere van honderd jaar jazz op plaat zijn Centennial Trilogy voltooid. The Emancipation Procrastination is zijn derde album dit jaar en gelukkig weer wat spannender dan het wat vlakke Diaspora. Stretch music noemt de trompettist zijn composities, waarin hij oude New Orleans-patronen vermengt met elektronische fusionjazz en hiphop. Op zijn best levert dat ook echt nieuwe klankcombinaties op, zoals in AvengHer, waarin elektronica prachtig gecombineerd wordt met een zinderende trompetsolo." (Volkskrant)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.