"Ronald Goedemondt doet aan Blitzkrieg-cabaret. Deze lichamelijke en geestelijke verwarring leidt tot groots theatergenot. De verbale energie-explosie, al 10 jaar het handelsmerk van de Brabantse Amsterdammer, is hem een paar jaar geleden lelijk opgebroken. Nu treedt hij nog 2 à 3 keer per week op, maar propt in feite in elke avond wel 3 voorstellingen. Z'n timing: gewoon doorraggen totdat de laatste humor-tik is uitgedeeld. Publiek knock-out. "De R Van Ronald" gaat over het gebrek aan persoonlijke ruimte. Alles en iedereen dringt zich op en de enige manier om te overleven is duidelijk voor jezelf stellen wat belangrijk is en daar compromisloos aan vasthouden. Binnen dit raamwerk buitelt Goedemondt als een op hol geslagen pinball. Elke overgang - soms drie in één zin - is even logisch als waanzinnig. Hij is een beul voor het publiek, maar wel een zonder kap. Bijna angstaanjagend eerlijk krijgen we een inkijkje in zijn zwarte ziel. Goedemondt zit boven op de cabaret-Olympus." (Patrick vd Hanenberg, Volkskrant)
"Zelden had een voorstelling zon leugenachtige titel als Goedemonts vierde. Met z'n grillige gekte treedt hij bij uitstek buiten de lijnen; hij vindt z'n onderwerpen waar de meeste anderen nooit zouden zoeken. Over politiek praat hij niet saai. Hooguit speelt hij even hoe Geert Wilders in een snackbar een heel gewoon Nederlands broodje shoarma bestelt. Maar verder heeft hij het liever over zijn idee om koopavonden spannender te maken door sluipschutters op de daken te zetten (dan gebéurt er eens wat!). Of over eigen onvolwassenheid: Ik kan nog steeds niet geloven hoeveel snoep ik kan kopen. Goedemondt trekt één lijn van anderhalf uur, waarin de raarste gedachtensprongen passen alsof ze de gewoonste zaak van de wereld zijn. Zelfs flauwiteiten storen niet. Wij weten dat er gauw nóg weer iets lachwekkends komt. Maar wát, is steeds weer een verassing." (Henk van Gelder, NRC Handelsblad; 4 uit 5 sterren) Extra's: Sketch met Ronald als Amerikaanse professor en Ronald die drie cabaretcollega's interviewt.
Live-opname: Theater Bellevue, Amsterdam ; 25 en 26 april 2008 - Registratie van de theatershow .
"Het decor van Ronald Goedemondts derde soloprogramma Dedication bestaat uit vitrines met daarin kamerplanten in treurigmakende omstandigheden. Daartussen draaft hij rond, licht wanhopig uitroepend dat niemand weet wat er echt in hem om gaat, behalve zijn moeder. Hij zou zijn gevoelens wel eens bloot willen geven, wat meer zelfvertrouwen willen hebben, voordat hij straks weer alleen naar huis moet en vast niet kan slapen. Er zijn op dit moment maar weinig cabaretiers in Nederland die zo vaardig kunnen vertellen als Goedemondt. Hij rijgt verhalen aan elkaar, die vaak nergens naar toe lijken te gaan en slaagt er dan in om die met een paar briljante grapjes toch relevant te maken. Zo legt hij ons beeldend uit waarom een tangoles te vergelijken is met het storten van groot vuil op de gemeentewerf. Originele denkers moet je koesteren, zegt hij zelf al. Goedemondt dient ook gekoesterd te worden. Het kijken en luisteren naar hem is van begin tot einde spannend en ontzettend leuk." (Ruud Buurman, Het Parool)
Op 18 juni 2011 in de Stadsschouwburg Enschede met zijn vierde programma "Binnen De Lijntjes". "Spek" was zijn eerste volledige theatershow, uit 2005. In de tussentijd won hij diverse vaderlandse cabaretprijzen, zoals Neerlands Hoop 2008 en de Edison Comedy 2009. Bovendien werd hij genomineerd voor de Poelifinario 2009. Beschrijving: Een jongen vecht met de laag die hij heeft opgebouwd tegen de buitenwereld. Dat is kort het thema van 'Spek'. Klinkt serieus maar gelukkig wordt dit met veel grappen en grappige verhalen verteld. Spinnetjes, panfluitindianen en het belang van het spelen op de tamboerijn komen aan bod. 'Spek' is Goedemondt's eerste voorstelling maar laat toch volgens de pers 'een volleerd komiek' zien. Het is een programma waar lang aan is gesleuteld. Zonder liedjes en opzienbarende hulpmiddelen weet het anderhalf uur te boeien. Als je na een kwartier in zijn belevingswereld zit neemt Ronald je mee aan de hand van zijn eigen frisse logica. (www.ronaldgoedemondt.nl)
Theatervoorstelling, opgenomen op 25 en 26 april 2008 in Theater Bellevue, Amsterdam.\nWinnaar van de Neerlands Hoop-cabaretonderscheiding 2008. Dit is een aanmoedigingsprijs voor jong talent, voor de theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Eerder al won hij het Camerettenfestival (in 2003). "Ronald trekt je langzaam zijn wonderlijk kronkelige geest in met zijn grappen. Daar is hij een meester in. Hij heeft waarschijnlijk de grootste grapdichtheid van allemaal en laat je af en toe naar adem happen van het lachen." (Trouw)
"In deze cabaretrevue met onder meer Mike Boddé, Thomas van Luyn en Sanne Wallis de Vries vliegen de liedjes en sterke typetjes/imitaties in hoog tempo voorbij. De avond wordt soepel aaneengepraat door Van Muiswinkel. Het loont dat er zoveel toptalent aan de show heeft meegewerkt. Vrijwel elke scène, elk woord, elk gebaar levert een lach op. Van subtiel literair tot bot en spijkerhard. Degelijke linkse humor à la Kopspijkers en Koefnoen. Van Muiswinkel zou als solist een oudejaarsconference kunnen maken met hoog Wim Kan-gehalte. Als M.C. van de avond horen we regelmatig een mooie Kan-echo. Voor de rest staat deze aaneenschakeling van sketches en liedjes ver weg van de klassieke oudejaarsconference. Daar is niets mis mee. Jeroen Woe en Niels van der Laan zingen het geniale sirtaki-danklied van de Grieken voor de 110 miljard van de Europese Unie. Met Mike Boddé en Thomas van Luyn in de gelederen is het muzikaal niveau sowieso hoog. Eindoordeel: Hoge amusementswaarde en veel diepgang; cijfer: 9-." (Volkskrant)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.