Avonturen van de vrienden Kikker, Eend, Varkentje, Haas en Rat. Vanaf ca. 4 jaar.
Zeven hoorspelen over de avonturen van de vrienden Kikker, Eend, Varkentje, Haas en Rat
"Lilian Hak, zangeres, maar ook muzikant en producer, speelt een grote rol op "Little Torch", het zevende album van Hamel. Nog altijd maakt Hamel, de Nederlandse zanger die het zo goed doet in Japan, muziek waarin geen hek staat tussen jazz en pop, maar met Hak aan zijn zijde slaat hij echt nieuwe wegen in. "Lucky Streak" is een van de 13 songs. In die genoemde luchtigheid wijkt het wat af van de rest van het materiaal, dat niet zwaar of donker is, maar wel serieus. Hamel en Hak delen een liefde voor de muziek van Julie London (1926-2000), de Amerikaanse die in de jaren vijftig naam maakte met smachtend gebrachte torch songs, en dat is af te horen aan Little Torch. Maar ouderwets klinkt het album beslist niet; de muziek is deel elektronisch. Hamel en Hak namen gewoon thuis op. Evengoed klinkt de muziek vaak filmisch en ruimtelijk." (Het Parool)|
Zes hoorspelen over de avonturen van de vrienden Kikker, Eend, Varkentje, Haas en Rat
"Wouter Hamel is een van die Nederlandse artiesten die het over de grens minstens zo goed doen als hier. Hier brak hij in 2010 door met het album "Nobodys Tune", bekroond met platina. Sindsdien is de op het drielandenpunt van pop, soul en jazz opererende Hamel ook in Duitsland en Zuid-Oost-Azië uitgegroeid tot een household name en heeft hij zich op natuurlijke wijze ontwikkeld richting verzorgde AOR en blue-eyed soul waar decennia eerder Hall & Oates, Steely Dan en New Radicals naam mee maakten. Daarbij is Hamel zeker geen epigoon, zijn muziek is eerder een eigentijdse voortzetting van een genre. Na 't jazzy "Lohengrin" en het wat experimenteler "Pompadour" klinkt Amaury fris en toegankelijk, ja, zelfs lekker gelikt. Het is een echte pianoplaat, de meeste liedjes lijken erop geschreven. Veel in zestienden repeterende akkoorden geven diverse liedjes een zomerse luchtigheid. En als aan het eind van de plaat alle bars in de stad zijn gesloten, is het een zwoele zonsopgang waarin je belandt." (Jan vd Plas, Oor)
"Het vierde album van Wouter Hamel is er één met een nieuw geluid. Popmuziek in zijn puurste vorm. Hamel verrast op "Pompadour" met spannende en energieke songs. Creatieve samenwerkingen staan centraal op "Pompadour". De totstandkoming van de single "Hollywood" is daar een goed voorbeeld van. Hierop is zangeres Shirma Rouse te horen. Wouter Hamel dook ook de studio in met jazzlegende Mark Murphy. Het resultaat van deze sessie is het onheilspellende "Never Trust A Man". Op het prachtig ingetogen "Traveling Alone", tot slot, is de Deense singer-songwriter Penny Police te horen. "Pompadour" markeert ook een hernieuwde samenwerking met producer Benny Sings, die eerder bij de succesvolle eerste albums "Hamel" (2007) en "Nobody's Tune" (2009) betrokken was. Een samenwerking die na enige jaren als vanzelf weer ontstond. Genoemde muzikale variaties en combinaties maken de algehele sound van Pompadour opwindend en spannend. Een bruisend en extravert geheel, dat borrelt van levenslust." (Mpodia.nl)
Fraaie registratie van een concert van de talentvolle jazzpopzanger in Paradiso, Amsterdam. Het podium is zó neergezet dat er een extra intimiteit wordt geschapen, die ook in de huiskamer overkomt. Het is niet alleen genieten geblazen van de soepele stem en de fijne liedjes van Hamel, maar ook van z'n klasseband. Daarin bevinden zich o.a. drummer Jasper van Hulten (ook bekend van Eric Vloeimans' Gatecrash) en gitarist Rory Ronde. Vooral pianist Pieter de deelt vaak de spotlights met Hamel. Labelgenoot Benjamin Herman speelt de saxsoli en producer Benny Sings zorgt met zijn eigen "Let Me In" voor een intermezzo. Een deel van het optreden staat ook op de bonus-CD. Verder bevat de DVD de documentaire "Around The World In 50 Days": het verhaal van Wouter Hamel in vijftig dagen. Deze dagen bleken de meest hectische, interessante, stressvolle, dynamische en vreugdevolle vijftig dagen, die een persoon kan ervaren, de camera was erbij. Er is bijv. een mooie ontmoeting met de fameuze jazzvocalist Mark Murphy in New York.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.