"Na enkele soundtrack-albums, een eigen symfonie en een eerbetoon aan de Egyptische zangeres Oum Kalthoum, laat Maalouf zich op dit nieuwe album inspireren door de muziek van Latijns Amerika. Die muziek is een van de grote liefdes van de Frans-Libanese trompettist en hij maakt ons op S3NS (speek uit Sense) deelgenoot hiervan. Dat begint meteen goed in het openingsnummer Una Rosa Blanca (een witte roos), met een grote rol voor de jonge getalenteerde Cubaanse pianist Harold López-Nussa. Dat begint als zon typisch Maalouf-liedje, gaat dan over in de speech over hoop en vrede die Barack Obama in Havana hield in 2016, waarna het transformeert tot een prachtig Cubaans nummer, met veel blazers en percussie. Nog zon fantastisch Cubaans nummer is Gebrayel, met een glansrol voor Roberto Fonseca, een Cubaanse pianist die net als Maalouf niet vies is van het samensmelten van muzikale culturen." (Platomania)
"Soms heb je als recensent redelijk snel een beeld van een album, maar Levantine Symphony vraagt toch wat meer tijd om e.e.a. te laten bezinken. Op Overture horen we de bekende Maalouf melodie die als een rode draad door al zijn albums loopt en fungeert als een verwelkoming van de luisteraar. Movement I herinnert aan zijn eerdere meesterwerk Wind. Daarna gaat de wind uit een andere hoek waaien en horen we een orkest, serene koorzang en klassieke arrangementen. Theme 2 en Theme 3 kunnen wat dat betreft zo op Radio 4. Tegen het eind komen Maaloufs fusioninvloeden weer even terug op Movement VI dat zo lijkt ontsproten aan het brein van Miles Davis in zijn Bitches Brew periode. Het album sluit weer klassiek af en ook de serene zangpartijen keren weer terug. Levantine Symphony bewijst dat Maalouf niet bang is om risicos te nemen en grenzen durft op te zoeken en overschrijden". (Richard Verbrugge, Written In Music)
Eerste ACT-release van de pianist van trompettist Ibrahim Maalouf, die ook op een paar nummers meetoetert. Heerlijk gevarieerde plaat met hedendaagse jazz en moderne soundscapes." (bron: Jazz Center) "Most pianists opt for the trio format when they want to make their mark, but Frank Woeste takes the road less travelled on his label debut for ACT. Born in Germany but a longtime resident of Paris, Woeste is as much a composer and arranger as he is a keyboardist, and his choice of two heavyweight Americans guitarist Ben Monder and drummer Justin Brown suggests a desire to play outside the box. His compositions draw on influences as diverse as classical and drumnbass, and in the open textures of the leaders various keyboards, Monders sweeping chords and Browns electronica- inflected rhythms, there are echoes of Brad Mehldaus "Mehliana" project. But taken as a whole, Pocket Rhapsody is the fresh and invigorating sound of a pianist daring to be different." (Cormac Larkin, Irish Times; 4 uit 5 sterren)
Album met 25 door Ibrahim Maalouf gearrangeerde kerstklassiekers en drie nieuwe stukken, die hij speciaal voor de eerste kerst van zijn zoon heeft gecomponeerd. Met François Delporte (gitaar) en Frank Woeste (piano) en 8 koorzangers onder leiding van Sofi Jeannin.
"De klassiek geschoolde Duitse pianist Frank Woeste valt op door zijn doordachte composities en zijn mix van piano en Fender waardoor de muziek van een fris elan wordt voorzien. Het resultaat is een mengeling van jazz, klassiek en popgestructureerde werken. Woestes pianospel vertoond virtuoze trekjes en zijn composities zijn sprankelend. Toch wordt de pianist niet echt geholpen door zijn trio. Waar bassist Mathias Allamane zich volop in de compositie beweegt, bedient drummer Mathieu Chazarenc zich van voorspelbaar en eenzijdig drumwerk. Daardoor blijft de muziek wat vastzitten in eenzelfde structuur. Maar de dialogen tussen piano en Fender zijn telkens weer fraai en origineel en getuigen ervan dat Frank Woestes muzikaal gedachtegoed bijzonder uitgebalanceerd is. Zeker is ook, dat Woeste binnen de harmonie en ritmen meer en meer zijn eigen taal ontwikkelt die een bijzondere openheid creëert, geïnspireerd door de hedendaagse jazz van muzikanten als Kurt Rosenwinkel en Brad Mehldau." (Erno Elsinga, Jazzenzo)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.