In 1981 nam Chris Hinze samen met de Duitse gitarist Sigi Schwab het album "Baroque By Candlelight" op met bewerkingen van composities van Handel, J.S. Bach, C. Ph. E. Bach, Loeillet, Quantz en Vivaldi. Aan de cd werd ook meegewerkt door de cellisten Karl Heinz Feit en Bela Santa en de Amerikaanse bassist John Clayton.
In de zeventiger jaren heeft Chris Hinze een unieke combinatie van klassieke barok-muziek en jazz ontwikkeld. Het is het improviseren dat die zo verschillende stijlen verbindt. Sindsdien is hij meer in de wereldmuziek en de new age actief geworden. Toch bleef waardering ontvangen voor zijn werk in de zeventiger jaren. Daarom heeft hij besloten het destijds opgenomen materiaal ook op cd te laten verschijnen. Dit is het tweede deel in een reeks van drie. Het bevat jazzy geïmproviseerde interpretaties van composities van Johann Sebastian Bach. Met onder meer Louis van Dijk, Jan Goudswaard Louis Debij, Koos Serierse en Henk Lambooy.(GR Muziekbank)
In de zeventiger jaren heeft Chris Hinze een unieke combinatie van klassieke barok-muziek en jazz ontwikkeld. Het is het improviseren dat die zo verschillende stijlen verbindt. Sindsdien is hij meer in de wereldmuziek en de new age actief geworden. Toch bleef waardering ontvangen voor zijn werk in de zeventiger jaren. Daarom heeft hij besloten het destijds opgenomen materiaal ook op cd te laten verschijnen. Dit is het eerste deel in een reeks van drie. Het bevat jazzy geïmproviseerde interpretaties van composities van Telemann en Vivaldi. Met behalve Chris Hinze op fluit, een jazz-combo met ondermeer Rob Langereis en Henk Alkema.(GR Muziekbank)
In de zeventiger jaren heeft Chris Hinze een unieke combinatie van klassieke barok-muziek en jazz ontwikkeld. Het is het improviseren dat die zo verschillende stijlen verbindt. Sindsdien is hij meer in de wereldmuziek en de new age actief geworden. Toch bleef waardering ontvangen voor zijn werk in de zeventiger jaren. Daarom heeft hij besloten het destijds opgenomen materiaal ook op cd te laten verschijnen. Dit is het derde deel in een reeks van drie. Op dit deel is het repertoire opgenomen van zijn tournées in de zeventiger jaren met Louis van Dijk. (GR Muziekbank)
Muziek bedoeld om al dansend mee te mediteren. Met 3 remixen door Junkie XL.
"...the album contains recordings of Hinzes 1997 concert tour Tibet Impressions Live with the Tibetan Gyuto monks and dancers and singers from T.I.P.A. (Tibetan Institute of Performing Arts).This was one of the most magnificent and remarkable tours in Hinzes career. What makes these recordings remarkable is that night after night Hinze imagined himself in a temple where monks conducted a puja (a religious ceremony) while he improvised on the flute and thus became part of the ceremony. This was played to packed venues where a breathless audience added an extra dimension to the performance". (Website Chris Hinze).
Album uit 1995. Veel remixes (1 t/m 8) van 'Mantras & Names'.
Deze CD valt te beschouwen als een soort vervolg op "African Dream" uit 1992 en als tegenhanger van de bekende "Tibet Impressions"-serie van de Nederlandse fluitist. Hij werkt hier samen met vele musici uit Namibië, Zimbabwe, Congo en Zuid-Afrika, alsmede diverse Nederlandse muzikanten met pop- en jazzachtergronden. Er is veel ruimte voor zang in tracks die een soort midden tussen traditionele Afrikaanse invloeden, world-fusion en crossover-pop bewandelen. Zo zijn er vaak reggae-ritmes te horen en zorgen de basgitaristen met fraai en prominent spel voor een funky basis.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.