"Zoals we van De Leeuw gewend zijn, heeft hij ook op "Land Van Mij" (13 nieuwe liedjes en 6 liveopnamen) een paar onverbeterlijke slijmliedjes opgenomen, zoals "Afscheid" en "Blijf Bij Me Vandaan". Dan hangt hij ergens tussen een half gelukte imitatie van Wim Sonneveld en een slap aftreksel van Marco Borsato. Door die twee onsjes extra vibrato geeft De Leeuw ook de werkelijk mooie liedjes als "Appels Op Het Tafelsprei" van Toon Hermans en "Zo Puur Kan Liefde Zijn) (vertaling van Adele's "Make You Feel My Love") een hinderlijk Tefalsfeertje. Toch staan er ook zeer geslaagde nummers op, zoals "Rotterdam 1940" van Martie Verdenius, met de onvergetelijk mooie openingszin 'De bakker brengt het brood van puin tot puin'. Ook het titelnummer, een wat houterige vertaling van Natalie Merchants "Motherland", behoort tot de betere uit het De Leeuw-repertoire, mede dankzij de sfeervolle begeleiding van Nazeer Abdulhai en Ghaeth Almaghoot op doedoek en Arabische luit." (Patrick vd Hanenberg, Volkskrant; 3 uit 5 sterren)
Hond Skipper doet niets liever dan varen. Met veel doorzettingsvermogen weet hij storm en schipbreuk te doorstaan. Prentenboek met sfeervolle illustraties in vrolijke kleuren en een cd met een hoorspelbewerking van het verhaal. Vanaf ca. 3 jaar.
Voor dit album heeft De Leeuw zich verdiept in het werk van één van zijn grootste muzikale inspiratiebronnen: Robert Long. Als klein jochie draaide hij thuis op zijn oranje draaitafel de platen van Robert zoals Vroeger Of Later en Levenslang. Aan het album werkt een indrukwekkende rij gastmuzikanten mee waaronder Marcel de Groot, Ruth Jacott, Carel Kraayenhof, het Rosenberg Trio en The New Cool Collective. De productionele leiding voor De Leeuw Zingt Long is in handen van John van Eijk, de vaste producer van De Leeuw. Hij is verantwoordelijk voor een aantal van De Leeuws grootste hits zoals Ik Heb Je Lief en Ik Wil Niet Dat Je Liegt. Van Eijk wordt verder bijgestaan door The Common Linnets en Typhoon. De Leeuw Zingt Long is een album met veel liefde en respect naar Robert Long en zijn muzikale erfenis. De Leeuw heeft de liedjes zelf gekozen en heeft met elk nummer een bijzondere band. En dat is te horen. (bron: Universal)
"De titel zou op een show vol infantiele humor kunnen wijzen. Maar dat valt erg mee; het woord 'poephoofd' heeft te maken met een voorval dat aan het einde van de voorstelling wordt verklapt. Dat Paul de Leeuw, die net 50 is geworden, het hoofdonderwerp is, wordt benadrukt door vier immens grote letters P-A-U-L, die het decor vormen en gedurende de voorstelling alle kleuren van de regenboog aannemen. Verder is er, naast pianist Jan Groenteman op de achtergrond, alleen Paul de Leeuw en zijn levensverhaal. Hij is opvallend ingetogen en rustig in deze autobiografische voorstelling. Hij vertelt over het weekend in Parijs met zijn toenmalige vriendin waarin hij definitief moest toegeven homoseksueel te zijn. Daarop volgt een ontmoeting met een man in de koeling van een Van der Valk-hotel. En natuurlijk komt de adoptie van zijn twee zoontjes aan bod en de warme gezinssituatie die daaruit is voortgekomen. IJzersterke verhalen, die met veel humor worden verteld." (Joris Henquet, Volkskrant; 3 uit 5 sterren)
De krankzinnige Duitse geleerde Bruno van Lippe dreigt Nederland onder water te zetten zodat Duitsland aan de Noordzee komt te liggen
"Als jochie van 12 vreesde De Leeuw niet ouder te worden dan 52. Aangezien hij die mogelijk fatale leeftijd gedurende de tournee van "Ik Ben Rustig!" zal bereiken, besloot De Leeuw zijn publiek bij hem thuis uit te nodigen, zodat hij in ieder geval in vertrouwde omgeving zal sterven. Het theater als de huiskamer van de artiest, dat hebben we al vaker gezien, maar de achterliggende gedachte is wel nieuw en spannend. Maar ja, wat doe je zoal thuis? Je drentelt wat door het huis in een koddig slobberpakje, luistert de voicemail met huiselijk nieuws af, haalt de afwasmachine leeg, keuvelt wat met jezelf over de kwaliteit van je ontlasting, zingt een sentimenteel liedje, omdat je nou eenmaal van sentimentele liedjes houdt en bakt een appeltaart voor het mannen-gezinnetje. Een paar rake grappen, een heel mooi liedje (tekst Jurrian van Dongen, muziek Rutger de Bekker) over een oudere homo die niet meer op z'n plek is in een snelle homokroeg, en dan hebben we het wel gehad." (Patrick van den Hanenberg, Volkskrant)
"Op eigentijdse wijze vertelt Paul de Leeuw het Kerstverhaal ofwel een verhaal over de liefde. Naast een actieve vertelling, de jonge luisteraars krijgen diverse vragen over hun eigen geboorte , wordt het verhaal omlijst met mooie fragmenten uit 500 jaar muziekgeschiedenis. Muziek van Mozart tot Mascagni (bij wijze van grap kondigt De Leeuw Bach aan), van Bach tot Bernstein, van Gluck tot Grofé. Zelfs het donkere stemgeluid van Louis Armstrong is te horen en uiteraard de Maria aria uit de Westside Story van Bernstein. Een prachtig album voor de decembermaand, waarbij belangstellenden eene weg vinden naar de schatkamer van vijf eeuwen muziek. Ervaren luisteraars worden uitgedaagd om de componist of titel van het werk te raden. Nadat De Leeuw is uitverteld, volgen nog zes muziekwerken zonder onderbreking. Het kleurrijke boekje met de tekst bevat tekeningen van de bekende en bekroonde illustrator Harmen van Straaten." (Wil Zenhorst, Platomania)
Sinterklaas is het geklaag van zijn Pieten over hoe hard ze moeten werken zat en gaat op zoek naar 'tien anderen'. Maar dat valt nog niet mee. Prentvertelling in oblong formaat met humoristische aquareltekeningen. Vanaf ca. 5 jaar.
Paul de Leeuw heeft het Gelredome in Arnhem begin november 2007 vijf keer uitverkocht voor zijn 'Symphonica in Rosso'-concerten. Het zal Nederland niet ontgaan zijn dat Paul een geweldige show heeft gegeven met al zijn hits en een aantal grote verrassingen, waaronder gastoptredens van Edsilia Rombley, Simone Kleinsma, Adje en Marco Borsato. De Leeuw werd begeleid door een band o.l.v. z'n ouwe makker Cor Bakker én een symfonie-orkest o.l.v. Guido Dieteren. Dit is de sublieme registratie van dit megafestijn. "De Leeuws glimlach draagt stadionconcert." (AD); "Paul de Leeuw op zijn best." (De Telegraaf); "Paul de Leeuw straalt als een zonnekoning." (GPD)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.