Krap een half jaar nadat De Fred Haché Show televisiegeschiedenis had geschreven, keerden Wim T. Schippers, Gied Jaspars, Wim van der Linden en Ruud van Hemert terug op de buis met Barend is weer bezig! In deze vierdelige VPRO-serie uit 1972/73 promoveerde Barend Servet, voorheen de trouwe assistent van Fred Haché, tot hoofdpersonage van een eigen programma. Dankzij o.a. een spruitjes schoonmakende koningin en veel blote dans leidde ook deze reeks weer tot veel rumoer en zelfs Kamervragen. Ook op deze DVD-box: enkele evenzeer spraakmakende, op zichzelf staande programmas waarin Barend Servet ook te bewonderen is: de legendarische kerstshow "Waar Heb Dat Nou Voor Nodig" (december 1973), het magistrale "De Ondergang Van De Onan" (april 1976) en de weemoedige terugblik "Echos Uit Het Alpendal" (augustus 1976). Deze shows, met verder o.a. de (in)fameuze personages Sjef van Oekel, Otto Kolkvet, Gerrit Dekzeil en de Dames RiMiCo, veroorzaakten destijds grote opschudding. (bron: VPRO)
Fragmenten uit radiowerk van Wim T. Schippers, met fragmenten uit de radioshow 'Ronflonflon met Jacques Plafond' en een selectie van zijn zelfgemaakte liedjes
Twee dvd's met twaalf interviews met bekende schrijvers uit het tv-programma 'Hier is...Adriaan van Dis' en herinneringen van de interviewer.
3DVD-set met een aantal 'single plays' en vroeg werk van Wim T. Schippers. De oudste TV-programma's waaraan Schippers bijdragen leverde zijn de kunstuitzendingen "Spiegel Der Kunsten" en "Signalement", gemaakt voor de VARA. "Signalement" bevat o.a. het beroemde Fluxusmoment waarin Schippers een flesje limonade leeggiet in de Noordzee nabij Petten. In de eenakter "Stemmen" maken tal van prominente acteurs hun opwachting en is zelfs een zeer prille incarnatie van Jacques Plafond te zien. Het raadselachtige televisiespel "Martha" werd geschreven door Schippers en geregisseerd door Berend Boudewijn. "Volk En Vaderliefde" is Schippers' low-budget/high-concept bewerking van Harry Mulisch' gelijknamige koningskomedie. In "Cross Now" en "Ramp Ahead" waagt Schippers zich aan Engelstalig televisiedrama en "Ninette De Valois" is een in opdracht van Openbaar Kunstbezit gemaakte uitzending. "De Dans Der Vierkanten" tenslotte is een integrale registratie van de opening van het Holland Festival 1980 met randgebeuren. (VPRO)
Legendarische LP uit 1973, nu eindelijk op CD. Met o.a. de beroemde, toen erg controversiele kersttoespraak van een nep-Juliana, gevolgd door een prachtige lofzang van Van Oekel. Hilarisch is de Engelse versie van 'Ik Ben Gerrit'.
Als Mr. Margorium besluit om met pensioen te gaan, erft Molly zijn magische winkel
Fragmenten uit radiowerk van Wim T. Schippers, met humoristische hoorspelen, talkshows en bestaande liedjes op eigen teksten
Slechts drie afleveringen zijn er in 1967 uitgezonden van het VPRO-jongerenprogramma Hoepla, maar dat was voldoende voor een revolutie in het stoffige Nederlandse TV-landschap. Een team bestaande uit dichter en journalist Hans Verhagen, filmmaker Wim van der Linden en Fluxus-kunstenaar Wim T. Schippers, aangevuld met journalist Trino Flothuis en regisseur Gied Jaspars kreeg de kans om een programma te maken zoals zij dat zelf graag zagen: met veel muziek en spraakmakende interviews over maatschappelijk relevante onderwerpen. De optredens van Phil Bloom, die enkele keren naakt in beeld verscheen, leidden tot ongekende commotie. Een vierde aflevering werd wel gemaakt maar nooit uitgezonden. Ook in deze DVD-set: Plafond over de Vloer. In 1986 kende het populaire radioprogramma Ronflonflon een korte tijd een TV-variant waarin bekende typetjes als Jacques Plafond (Wim T. Schippers), Wilhelmina Kuttje jr. (Janine van Elzakker), Jaap Knasterhuis (Rogier Proper) en A.J. Broekema (Jan Vermaas) een gezicht kregen.
Nadat Sjef van Oekel (Dolf Brouwers) als berooide Vlaamse fritesbakker zijn entree had gemaakt in De Fred Haché Show, steeg zijn ster tot grote hoogte in "Barend is weer bezig!", "Waar heb dat nou voor nodig" en "De ondergang van de Onan". Zo groot was de populariteit van het stuntelende, voortdurend in zijn eigen woorden verstrikt rakende heerschap in smoking dat een eigen programma onvermijdelijk was. Twaalf afleveringen lang was "Van Oekels Discohoek" in 1974 en 75 de anarchistische tegenhanger van Toppop, met playbackende artiesten die regelmatig werden onderbroken door interrupties van Van Oekel of diens rechterhand, boekhouder Ir. Evert van der Pik (Jaap Bar). Met legendarische optredens van Donna Summer, Shakin Stevens, Captain Beefheart, Teach In, Lucifer, Shocking Blue, Lemming en Bolland & Bolland, Liesbeth List, Rex Gildo, Gerrit Dekzeil, Barend Servet e.v.a. Op de derde DVD staan extra's, zoals het Oudjaarsprogramma "Van Oekel Blikt Terug" uit 1974 en beelden van optredens in den lande.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.