Geschiedenis van de betrokkenheid van de Nederlandse Heidemaatschappij bij de werkverschaffing in crisis- en oorlogstijd. Met zwart-witfoto’s.
Geschiedenis van Nijmegen tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Chris Dols, Joep van Gennip, Lennert Savenije / Inleiding. Religieuzen en de Tweede Wereldoorlog. - Marjet Derks / Oorlog in habijt. Hulp en verzet door vrouwelijke religieuzen tijdens de Tweede Wereldoorlog - een terreinverkenning. - Jan Brauer / Grenskloosters en de naderende Klostersturm. Religieuzen en de eerste confrontaties met de nazistaat langs de Nederlandse grens tussen 1930 en 1940. - Paul Begheyn SJ / De Nederlandse jezüieten tijdens de Tweede Wereldoorlog. - Johan Morris / 'Onze L. Heer is goed met ons geweest'. De salvatorianen in Belgïe tijdens de Tweede Wereldoorlog. - Jan Jacobs / 'Een geweldige adempauze in ons ministeriewerk'. De Nederlandse kapucijnen in de Tweede Wereldoorlog. - Maaike Derksen / Onder Japanse bezetting. De Nederlandse religieuzen op Java 1942-1945. - Marie-Antoinette Willemsen / Eén geloof - twee vijandige naties. Duitse en Nederlandse svd-missionarissen in Nederlands-Indïe vóór, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. - Joep van Gennip / Paters, pastoraat en politieke delinquenten. De rol van de Nederlandse jezüieten bij de resocialisatie van politieke delinquenten na de Tweede Wereldoorlog.
In: Bijdragen en Mededelingen Gelre : historisch jaarboek voor Gelderland; deel 112 (2021), p. 206-219
In: Jaarboek Numaga : gewijd aan heden en verleden van Nijmegen en omgeving; jrg. 65 (2018), p. 190-193
In: Jaarboek Numaga; jrg. 63 (2016), p. 122-143
In: Jaarboek Numaga; jrg. 59 (2012), p. 62-79
In: Jaarboek Numaga; jrg. 58 (2011), p. 126-133
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.