Boxje met maar liefst 22 CD's. Alle reguliere albums van de singer-songwriter plus niet eerder (op CD) verschenen extra's. "Extra bijzonder van "Oogst" zijn de thuisdemo’s: liedjes die Boudewijn de Groot thuis opnam en soms in afgemaakte vorm op albums terechtkwamen, maar soms ook niet, waardoor er ook voor de fan nog veel onbekend werk te ontdekken valt. Een bijzonder voorbeeld hiervan is "Mooi Geweest" een ruim acht minuten durende song waarin de Groot terugblikt op zijn loopbaan; over zijn samenwerking met Lennaert Nijgh, het leven als artiest en het uiteindelijke afscheid van zijn muzikale compagnon. Dan is in "Oogst" ook het nog nooit eerder op CD verschenen "Bo De Groot" opgenomen, het Duitstalige album uit 1983 met onder andere vertalingen van "Jimmy" en "Wat Geweest Is, Is Geweest". Ook non-album singles zijn te vinden op de curiosa-discs waaronder het duet "Tante Julia" met Nico Haak en "Avond" met Willeke Alberti. Andere duetten zijn onder andere met Sharon den Adel en Liesbeth List." (Platomania)
""Mist", van drie popgrootheden in hun nadagen, is even veelkleurig als de herfst. Boudewijn de Groot treedt niet meer op. Henny Vrienten is vorig jaar overleden en George Kooymans kan door de ziekte ALS niet meer gitaarspelen. Vreemde Kostgangers is niet meer. "Mist" voelt dan ook een beetje als een postuum van de drie iconen van de Nederlandse popmuziek. En het merendeel van de teksten bestaat uit de lyriek van mannen die zich in hun nadagen bewegen. Het is herfst op "Mist". En het album is net zo veelkleurig. Er is het filmische karakter van Vrientens liedjes. In het titelnummer parelt een piano en zoemen koortjes. De subtiele arrangementen verraden liefde voor detail en de weldadig kalme stem van De Groot vlijt zich in Vrientens opgemaakte muzikale bedje van "Bladzij Na Bladzij". Terwijl George Kooymans in "De Liefde Kent Geen Tijd" fraaie dramatische Americana serveert met onheilspellend trillende strijkers." (Volkskrant)
"Tegelijkertijd met de nieuwe plaat Even Weg van Boudewijn de Groot verschijnt deze verzamelaar. Hij dekt niet alle singles, aangezien van Strand en Elegie Prenatale alleen de a-kant opgenomen is. De beoogde single De Dominee Van Amersfoort, in 1977 de b-kant van De Kinderballade, staat hier wel op zijn rechtmatige 1965-plek. Voor de rest komen we natuurlijk langs de klassiekers van Boudewijn: Een Meisje Van Zestien, Welterusten Meneer De President, Het Land Van Maas En Waal, Jimmy en Ik Ben Ik. Stuk voor stuk klassiekers en dan noem je ze nog niet eens allemaal. Naast de Nederlandstalige singles zijn ook beide The Tower-singles uit 1968 en 1969 terug te vinden, als ook de eenmalige samenwerking met Rick van de Linden in 1971 als Session. Hoewel er meer verzamelaars zijn van Boudewijn voegt deze fraaie compilatie weldegelijk wat toe aangezien er twee niet eerder verschenen huisopnames opgenomen zijn: Aeneas Nu en De Verbouwing." (Platomania)
"Universal brengt al een aantal jaren de serie Collected op de markt: fraaie verzamelaars voor een prettige prijs. Nu is het werk van Boudewijn de Groot aan de beurt om in drie schijven samen te vatten. Openend met Een Meisje Van Zestien meanderen we door de grootste successen terwijl er ook ruimte is om wat van zijn minder bekende werk langs te gaan. De voor de leek bekende nummers bevinden zich op het eerste deel, het tweede deel laat voor die groep horen dat we te maken hebben met een bijzonder artiest, aangezien daar de kwaliteit zekere zo hoog is. Echte bijzonderheden ontbreken, maar Collected (rare titel voor een Nederlandstalige artiest ) is desondanks een meer dan uitstekende verzamelaar." (Hermen Dijkstra, Platomania)
"Bij de 65ste verjaardag van Cesar Zuiderwijk belandden George Kooymans, Henny Vrienten en Boudewijn de Groot samen op het podium. Daar gebeurde iets. Hun stemmen kleurden mooi samen, evenals hun manier van spelen. En zo ontstond de Nederlandse Traveling Wilburys. Najaar 2016 toerden ze met nieuw materiaal plus een aantal in een nieuw jasje gestoken klassiekers door het land. Daarna legden ze de nieuwe songs min of meer live vast. Het aardige is dat we drie groten uit de Nederpop in een wat andere rol horen dan we van ze gewend zijn. Kooymans kenden we nog niet in het Nederlands. En getuige het nostalgische "Touwtje Uit De Deur" past het hem goed. En hij laat een grote virtuositeit als gitarist horen. Waar De Groot vaak andermans teksten vertolkt, komt hij hier zelf messcherp uit de hoek in het geestige "Scheiding". Vrientens bijdragen sluiten qua vorm nauw aan op zijn laatste twee soloplaten, wat goed is voor de diversiteit en de diepgang. "Vergeet De Pijn" krijgt een CSN-achtige klasse." (Jan vd Plas, Oor)
Waar een gemiddelde rockband zijn fans gerust enkele jaren laat wachten op een nieuwe plaat, doen de Vreemde Kostgangers het allesbehalve rustig aan. Nederpopiconen Boudewijn de Groot, George Kooymans en Henny Vrienten brengen op 24 november hun nieuwe album Nachtwerk uit, nog geen jaar nadat het met goud bekroonde debuutalbum verscheen. De lovende reacties op hun eerste album, dat tot op #1 binnen kwam en onlangs nog bekroond werd met een BUMA NL Award, deed de heren besluiten direct met een tweede album te komen. Het leverde liefst zestien spiksplinternieuwe songs op, waarop de Vreemde Kostgangers zich qua sound en thematiek van hun meest veelzijdige kant laten horen. Nachtwerk werd gedurende twee weken opgenomen in de Fendal Soundstudios in Loenen aan de Vecht met John Sonneveld als technicus/producer. (bron: Universal)
""Soms als ik een vlinder zie is een bijzonder prentenboek. Er staan namelijk liedjes in die lezen als een verhaal. Ze zijn geschreven door Boudewijn de Groot en Jaco van der Steen. Een muzikaal boek vol verhalen, verbeelding en fantasie. En dit alles is heel mooi ge?lustreerd door Mark Janssen, want als we erin bladeren kunnen we niet wachten om in de verhalen te duiken! In het boek vinden we kleine fantasievolle verhalen over de belevingswereld van de dieren. Over vliegen die rondvliegen en een kat in de schaduw. Over merels met hun eigen wil en mediterende uilen. Maar het gaat natuurlijk ook over ons als mens. Hoe we soms verlangen naar iets anders of hoe we leren genieten van de natuur. Hoe we eventjes kunnen stilstaan en ons kunnen verwonderen. Bijvoorbeeld als we een vlinder zien, een giraffe die heel wijdbeens staat of een zebra zomaar op straat. Bij het luisteren van de liedjes valt een sfeer op van vrolijkheid, klein geluk en verwondering." (StoerLeesVoer)|"
"Het verleden is het thema van "Achter Glas". De Groot zingt over mensen, plaatsen en zelfs dieren waar hij ooit een band mee had, maar die vaak onbereikbaar geworden zijn. Een aantal songs, waaronder het aangrijpende "Ik Ben Een Zoon", gaat over zijn eerste levensjaar in een Jappenkamp, waar hij zijn moeder verloor. De delicate melodie en de zuivere woorden ontroeren, goedkoop sentiment blijft op afstand. Dat lukt hem bij totaal ander leed, zoals de dood van zijn hond in "Lola Is Geveld". Mooi zijn de muzikale verwijzingen naar de tijd van weleer: zo doet het intro van "Witte Muur" aan de hit "Jimmy" denken. Ook al wordt er in elk lied teruggeblikt, het wordt nooit wee. Het album klinkt prachtig, de teksten zijn poëtisch, de begeleiding is vitaal en als zanger heeft De Groot nog niets ingeleverd. Een van de hoogtepunten van de sprankelende plaat is "Heemsteedse Dreef": resultaat van een samenwerking met Golden Earrings George Kooymans, die een vervolg krijgt." (Robert Haagsma, Lust For Life; 4 uit 5 sterren)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.