"Patterns In Repeat straalt een ingetogen rijpheid uit, geeft fraai ruimte aan erkenning en waardering van liefdesrelaties en familiebanden. Vanzelfsprekend speelt ook haar moederschap een grote rol op dit album. Openingstrack "Child Of Mine" is een zuiver lied, begeleid door akoestische gitaar en verfraaid door betoverende achtergrondklanken. Marling raakt hier de essentie op buitengewoon fraaie wijze. Terugkerende patronen in relaties en gedrag komen mooi tot uiting in de rijke titelsong die de plaat richting het einde nog extra gewicht en schoonheid meegeeft. Voeg daarbij een aantal korte wiegeliedjes en het kunstzinnige, licht bevreemdende "Interlude (Time Passages)" en je kunt alleen maar concluderen dat dit album het zoveelste overtuigende bewijs van het talent van Laura Marling is. "Patterns In Repeat" laat horen dat haar ‘thuiskomst’ en hervonden rust juist tot nieuwe inspiratie hebben geleid. Een indringend en prachtig album is het gevolg." (Written in Music; 4.5 uit 5 sterren)
"Semper Femina" werd grotendeels geschreven tijdens de tournee die volgde na de release van het album "Short Movie" in de lente van 2015. De tekstlijnen worden samengebonden door haar scherpe en frisse kijk op vrouwelijkheid en zijn het resultaat van een periode die Laura zelf omschrijft als een 'masculine time in her life'. "Semper Femina" is Lauras zesde studioalbum in een kleine negen jaar. Het is een album dat vragen stelt over hoe de maatschappij kijkt naar seksualiteit en gender, zonder daarbij naar definitieve antwoorden te zoeken of ze te willen geven. Het behoudt daardoor een openheid om haar eigen reis naar zelfontdekking te uiten en portretteren, maar ook om te ontwikkelen en te leren als artiest, performer en individu gedurende haar carrière. "Semper Femina" is een rijk en verrijkend album, een volwassen en rauw werk van een van de meest getalenteerde en productiefste jonge muzikanten van haar generatie. (bron: Kobalt / V2)
"Een 18 jaar jonge Engelse zangeres om wie in de Britse muziekpers veel te doen is. Albumdebuut "Alas I Cannot Swim" is een warme, verbluffend volwassen klinkende singer/songwriterplaat in najaarstinten. In haar artiestenbiografie vergelijkt haar platenlabel Marling met vrouwen als Joni Mitchell en Kate Bush. Dat is een beetje vreemd, want wat Laura Marling zo genietbaar maakt, is nou juist het feit dat ze niet hoog en geëxalteerd zingt, en er ook geen vocale maniertjes op na houdt, maar juist een warm, soepel en niet al te hoog stemgeluid van het type Aimee Mann heeft: ze zingt haast achteloos, zonder neiging om, qua register, op zoek te gaan naar 'wuthering heights'. Haar gitaarspel is al even onnadrukkelijk en mooi. Er zit nog veel groei in, maar het mag nu al ronduit ongelooflijk heten dat prachtige, stemmige folkliedjes als "Night Terror" en "The Captain And The Hourglass" werden geschreven, gespeeld en gezongen door een meisje dat destijds nog 18 moest worden." (Menno Pot, Volkskrant)
"Laura Marling is pas 23, maar ze heeft toch al drie bescheiden meesterwerken op haar naam staan. Die krijgen nu gezelschap van "Once I Was An Eagle". Op haar debuut leek Laura Marling nog uit te kunnen groeien tot een folkzangeres voor een heel breed publiek, maar op daar is hier weinig van over. Dit is een lastig te doorgronden plaat waarop Marling geen compromissen sluit. Het doet wel wat denken aan de platen die Joni Mitchell in een heel ver verleden in hetzelfde Los Angeles maakte, maar de overeenkomsten moeten niet overdreven worden. Deze donkere folksongs van Marling grijpen in muzikaal opzicht immers veel vaker terug op de muziek uit haar vaderland Engeland dan op de muziek uit de stad waarin ze zich nu heeft gevestigd. "Once I Was An Eagle" staat bol van de invloeden uit de 60s en 70s psychedelica, Laura heeft goed geluisterd naar de Britse folkrock uit deze periode en is ook zeker geïnspireerd door de weemoedige platen van Nick Drake." (Erwin Zijleman, DeKrentenUitDePop)
Deze tweede CD van Laura Marling is geproduceerd door Ethan Johns (Ray LaMontagne, Kings of Leon, Emmylou Harris). De meegeleverde DVD bevat een muzikale documentaire over een bijzondere show in The Royal Festival Hall in 2009, m.m.v. bevriende artiesten als Mumford & Sons en Andrew Bird en nog onbekende jonge Britse talenten. Bonus is de videoclip bij "Devils Spoke". De schijfjes zijn verpakt in een doosje met een tekstboekje (16 pagina's) en een pakket kaarten met per kaart een unieke download code voor een exclusieve track. "Marling kan de torenhoge verwachtingen die haar prachtdebuut "Alas I Cannot Swim" wekte niet geheel waarmaken. Ze neemt deels afstand van de subtiele miniatuurtjes waar ze voorheen in uitblonk. Het grote gebaar en de dramatiek imponeren op het eerste gehoor, maar verhullen bij nadere beschouwing een gebrek aan substantie. Pas tegen het eind laat Marling met juweeltjes als "Hope In The Air" en "What He Wrote" horen dat haar talent nog niet is opgedroogd." (Matthijs Linnemann, Oor)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.