Peter Guidi is een Schotse fluitist en saxofonist die vanaf begin jaren tachtig woonachtig is in Amsterdam. Sinds 1988 geeft hij les op de Muziekschool Amsterdam waar hij jazzworkshops organiseert en meerdere jeugdige bigbands opricht en begeleidt waarmee hij nationaal en internationaal tientallen competities wint. Hij is schrijver van de tweedelige lesmethode The Jazz Flute. Guidi wordt geprezen als een van de pioniers op het gebied van jazzeducatie in Nederland. (Jazzhelden)
Als zevende cd in de serie Treasures of Dutch Jazz presenteert het Nederlands Jazz Archief opnamen uit 1964-69 van het Orkest Ruud Bos, een vrijwel vergeten formatie die in verschillende bezettingen de fine fleur van de toenmalige Nederlandse jazz omvatte: onder anderen Piet Noordijk, Herman Schoonderwalt, Harry Verbeke, Ruud Brink, Toon van Vliet, Cees Smal, Ado Broodboom, Eddie Engels, Rudy Bosch, Frans Elsen, Cees Slinger, Misha Mengelberg, Jacques Schols, Rob Langereis, John Engels en Cees See.
"Als aanvulling op de inmiddels imposante reeks 'Jazz at the Concertgebouw'-cd's begon het Nederlands Jazz Archief in 2015 met een serie 'Treasures of Dutch Jazz'. Het door de VPRO in februari 1973 in Groningen opgenomen concert van Ben Webster en Piet Noordijk is het tweede deel hiervan. Noordijk stond helemaal niet op het affiche van het Ben Webster Quartet in De Koffer, maar was in de buurt, drong de uitverkochte zaal binnen en wilde meteen meespelen. Dat deed tenorsaxofonist Webster goed, want je hoort zijn spel steviger en verrassender worden dankzij de onrustige, vurige partijen van Noordijk. Hoe het concert was voordat de ongenode gast kwam, laat de fraai klinkende cd niet horen. Maar zodra Noordijk invalt in "Sophisticated Lady" is duidelijk dat Webster alles op alles moet zetten om Noordijk te volgen. Het werd een historisch concert. Voor het laatst liet de fysiek verzwakte Webster zich van zijn beste kant horen; acht maanden later was hij dood." (Gijsbert Kamer, Volkskrant; 4 uit 5 sterren)
Compilatie van live-opnamen van Toots Thielemans (met bekende collega-muzikanten) uit 1974 en 1976.
In de zeventiger jaren heeft Chris Hinze een unieke combinatie van klassieke barok-muziek en jazz ontwikkeld. Het is het improviseren dat die zo verschillende stijlen verbindt. Sindsdien is hij meer in de wereldmuziek en de new age actief geworden. Toch bleef waardering ontvangen voor zijn werk in de zeventiger jaren. Daarom heeft hij besloten het destijds opgenomen materiaal ook op cd te laten verschijnen. Dit is het eerste deel in een reeks van drie. Het bevat jazzy geïmproviseerde interpretaties van composities van Telemann en Vivaldi. Met behalve Chris Hinze op fluit, een jazz-combo met ondermeer Rob Langereis en Henk Alkema.(GR Muziekbank)
In de MCN Dutch Jazz Archive-serie "Jazz At The Concertgebouw" een concert uit 1966, met als speciale gast trompettist Ted Curson. De opnamen van het bewuste concert zijn niet eerder op CD verschenen. Het boekje bij Journey bevat unieke fotos van Ton van Wageningen en Bob van Grevenbroek. Liner notes zijn van Ben Zwanink, die eerder het kwartet uitgebreid beschreef in het Jazz Bulletin. Het spanningsveld tussen traditie en vernieuwing, dat keer op keer voor vuurwerk zorgde in de Nederlandse jazz, is duidelijk te horen op deze eerste officieel verschenen live-opname van deze legendarische groep. In twee van de vijf stukken speelt bovendien trompettist Ted Curson mee, die vaker een gastrol vervulde bij het kwartet.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.