In een lange monoloog, in overpeinzingen en herinneringen probeert een Oostenrijkse pianist van middelbare leeftijd de motieven van zijn vriend om zelfmoord te plegen te achterhalen.
Autobiografische monoloog over de vriendschap van de auteur (1931-1989) met een andere patiënt in een sanatorium, een neef van Ludwig Wittgenstein.
Als de 16-jarige Thomas het gymnasium verlaat, wil hij zich onttrekken aan de verwachtingen van zijn familie en de samenleving en meldt zich aan als leerjongen bij een kruidenierswinkel in een achterstandswijk.
In de periode dat de auteur in een ziekenhuis is opgenomen, sterft zijn grootvader en ondergaat zijn moeder een kankeroperatie.
Een man wil een boek schrijven over de fysionomie van de dagschotelaars (een groepje mannen die regelmatig in een gaarkeuken eten).
Autobiografische roman over de jeugd van de auteur in Salzburg tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Een wetenschapper bouwt een constructie ter ere van zijn zus en pleegt kort daarop zelfmoord. De naamloze verteller moet de puzzel van zijn instorting oplossen en komt zo tot een beeld van een genie dat tot de conclusie kwam zijn eigen bestaan te moeten ontkennen.
De schrijver vertelt over de jaren vanaf zijn geboorte in 1931 als buitenechtelijk kind tot aan zijn verblijf in een internaat in Salzburg als 13-jarige, over zijn belevenissen, zijn grote affectie voor zijn grootvader en de fysieke en psychische mishandeling door zijn moeder.
Autobiografisch verhaal over een 19-jarige jongen die twee jaar als t.b.c. patient in een sanatorium verbleef
Vier mannen ontmoeten elkaar sinds jaar en dag voor een kaartspel, maar op een avond vindt er geen kaartspel meer plaats en ook later niet meer, want een van de spelers heeft suicide gepleegd.
Keuze uit het dichtwerk van de Oostenrijkse letterkundige (1931-1989).
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.