Het drama van een moeder. Het Stabat Mater, over de moeder Maria aan de voet van het kruis waaraan haar zoon Jezus Christus stierf, behoort tot de oudste niet-bijbelse passieteksten. De auteur is nooit met zekerheid geïdentificeerd, maar moet in de dertiende eeuw in Italië hebben geleefd. De tekst is aangrijpend en roept op tot mede-lijden. NRC Handelsblad en Trouw presenteren samen een verzamelbox met 12 hoogt bijzondere Stabat Maters ( 7 cd)
'It is without a doubt the best recording the choir ever made. Both CD's (Sacred Choral Music en Secular Choral Music, AB) received rave reviews in the French press when they first appeared. Under the inspiring direction of Eric Ericson the choir gives unearthly performances. This reissue is a true monument for the artistry of Poulenc. The absolute peak on this CD is the recording of La figure humaine a piece Poulenc wrote to a text by Paul Eluard who depicts the horrors of war and the universal longing for freedom: Liberté!. (www.prestoclassical.co.uk).
"Tijdens Jansons' debuut als chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest in 2004 klonk (..)ook de Derde Symfonie, bijgenaamd Liturgique, van Arthur Honegger. De (..) release van de Honegger-symfonie werd uitgesteld om het op CD te kunnen combineren met een voor 2005 geplande uitvoering van het Gloria van Poulenc. (..). Dankzij de onderhavige compilatie kunnen we andermaal horen hoe weinig de leden van Les Six eigenlijk met elkaar gemeen hadden. Honeggers werk ademt het serieuze Zwitserse protestantisme, zoals we dat ook kennen van Martin. Het gedrag van zijn meer frivole bondgenoot Poulenc lokte talloze one-liners uit, die er allemaal op neerkomen dat hij zowel een grootsteedse hedonist als een boetvaardige katholiek wilde zijn." (HJ op muziekweb.nl)
Luister-10, okt./nov. 2014: "Asti vindt altijd het juiste volume; daarnaast interpreteert en speelt hij bevlogen. Karthäusers interpretatie staat niet alleen vocaal als een huis, maar is onlosmakelijk met Asti's spel verbonden. Dat haar timbre ook nog matcht met het fluwelen timbre van de piano geeft de finishing touch." (René Seghers) "De liederen van Poulenc (1899-1963) behoren naar mijn gevoel tot de mooiste van het gehele Franse liedrepertoire, door hun sterke verbeeldingskracht en anders door hun direct aansprekende intimiteit en tegelijk grootse lyriek. En dan is daar de Belgische sopraan Sophie Karthäuser die deze mélodies' tot een stilistisch wonder verheft. Ieder lied vormt een wereld op zich, een ware, alsmaar uitwaaierende kleurenpracht, met superieure vocalistiek en tekstbehandeling, waarbij uitsluitend schoonheid domineert en waarvan de expressieve reikwijdte alleen maar in superlatieven beschreven kan worden. De opname is een juweel. Om héél stil van te worden..." (Aart vd Wal, OpusKlassiek)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.