De Gaia-hypothese - die stelt dat de Aarde een zelfregulerend mechanisme is waarbij planten en dieren een gelijke rol hebben als de mens - wordt van diverse kanten en op filosofische wijze belicht.
Prijswinnende biografie van een van de belangrijkste filosofen ooit Monumentale nieuwe biografie van een van de grootste filosofen aller tijden: Georg Wilhelm Friedrich Hegel. 250 jaar na zijn geboorte laat Jürgen Kaube zien hoe deze titaan van de wijsbegeerte zijn tijd in gedachten wilde vangen. Hoe verhoud je je tot een heden waarin alles lijkt te veranderen? Hegels antwoord op deze vraag was een complex filosofisch systeem dat alles samenbracht. In onze tijd van polarisatie is deze poging tot synthese relevanter dan ooit. Deze biografie won de Deutsche Sachbuchpreis 2021. 'Een waanzinnig goed boek, we duiken daadwerkelijk de wereld van Hegel in.' - Die Welt Bron: Flaptekst, uitgeversinformatieBiografie van de Duitse filosoof (1770-1831) met nadruk op zijn gedachtegoed in verhouding tot de radicale omwentelingen in Europa in de 18e en 19e eeuw.
Filosofisch essay over de zin van het leven en de vrijheid van de mens om persoonlijke keuzes te maken.
Filosofische gids voor een harmonisch leven.
Verhandeling door de Schotse denker (1723-1790) over het menselijk inlevingsvermogen, dat ten grondslag ligt aan het sociale leven en morele gevoelens.
Wetenschapsfilosofisch hoofdwerk van de Engelse jurist en wijsgeer (1561-1626) waarin hij kennis van (en daarmee macht over) de natuur propageert op basis van onder andere inductie en het experiment.
Verhandeling door de Duitse filosoof (1724-1804) over de praktische eigenschappen van de mens zoals zelfbewustzijn, verstand, geheugen, smaak en emoties.
Pleidooi voor vrouwenrechten, gehouden door Mary Wollstonecraft (1759-1797) ten tijde van de Verlichting.
Hoofdwerk van de Duitse filosoof (1770-1831), waarin hij de geschiedenis beschrijft als een proces van de bewustwording van de geest.
Studie van de Duitse wijsgeer (1724-1804) over esthetica en ethica.
Inleiding van de Duitse filosoof (1724-1804) tot zijn 'Kritiek van de zuivere rede'.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.