Drie Surinaamse generaties, grootmoeder Bee, haar dochter Louise en haar vijf kleinkinderen, proberen hun wegen in de wereld te vinden, in Suriname en in Nederland, terwijl er duistere familiegeheimen spelen.
De beperktheid van het arm, zwart en vrouw zijn, drijft een jonge Surinaamse in een isolement dat zij probeert te doorbreken.
Het levensverhaal van de Surinaamse mensenrechtenactivist Anton de Kom (1898-1945).
Bloemlezing uit het poëtisch werk van de Nederlandse schrijfster en dichter van Surinaamse afkomst (1947), dat onder meer gaat over de gevoelens van Surinamers in Nederland en de invloed van de kolonisatie en het slavernijverleden.
Tijdens de kerstbijeenkomst van een welgestelde familie loopt de spanning op: er staat iets te gebeuren rond dochter Olga.
Bundeling van drie 'dekolonisatieromans' waarin Suriname en diverse vormen van geweld centraal staan en die laten zien hoe complex het is om Surinamer te zijn.
Autobiografie van Astrid H. Roemer, die in 2016 de P.C. Hooftprijs ontving voor haar gehele proza-oeuvre.
Een jonge Surinamer komt naar Nederland waar hij zich blijvend wil vestigen, maar frustraties van vrienden en familie drijven hem naar de zelfkant van de maatschappij.
Autobiografisch relaas van de Surinaams-Nederlandse schrijfster (1947- ).
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.