Ballonstrip.
Peter Guidi is een Schotse fluitist en saxofonist die vanaf begin jaren tachtig woonachtig is in Amsterdam. Sinds 1988 geeft hij les op de Muziekschool Amsterdam waar hij jazzworkshops organiseert en meerdere jeugdige bigbands opricht en begeleidt waarmee hij nationaal en internationaal tientallen competities wint. Hij is schrijver van de tweedelige lesmethode The Jazz Flute. Guidi wordt geprezen als een van de pioniers op het gebied van jazzeducatie in Nederland. (Jazzhelden)
"The Dutch Jazz Orchestra is focused on special projects within the realm of jazz. They are specialised in performing and recording obscure, and often unknown, works by the unsung heroes of jazz. The Dutch Jazz Orchestra has quit a list of rarely performed works of composers, as Mary Lou Williams, George Handy, Gil Evans, Gerry Mulligan, Claude Thornhill, The Boyd Raeburn Orchestra, Duke Ellington and now Billy Strayhorn, on its name. And so in 1995 The Dutch Jazz Orchestra, lead by Jerry van Rooijen, started a new project and they released the CD Portrait Of A Silk Threat on which they presented unknown and never earlier recorded work of Billy Strayhorn. This CD became very successful. The Dutch Jazz Orchestra have been busy recording new materials of Billy Strayhorn. This resulted in three cds, So This Is Love, You Go To My Head and Something To Live For." (Challenge Records)
Jazzsaxofoniste Carolyn Breuer maakte deze CD met eigen repertoire in 2003 met haar kwartet en het Concertgebouw Kamerorkest. Henk Meutgeert schreef de arrangementen voor het orkest.
De registratie van een optreden in 1994 van de - destijds snel internationale erkenning verkrijgende - jazz grootheid, pianist Rob van Bavel met kwintet. Dit album is een eigen productie van Radio Nederland Wereldomroep uit de serie "Live Jazz from the Netherlands". Een relatief onbekend album dat zeker een aanrader is voor de liefhebbers van het spel van Rob van Bavel. (GR, Muziekbank).
Jerry van Rooyen, geboren als Gerard Gijsbertus Jacobus van Rooijen (Den Haag, 31 december 1928 Goor, 14 september 2009), was een Nederlandse trompettist, arrangeur, orkestleider en componist. Jerry van Rooyen studeerde van 1947 tot 1950 trompet aan het conservatorium van Den Haag. Tijdens een studentenuitwisseling raakten hij en zijn broer Ack van Rooyen in de ban van de jazzscene in New York. Daardoor ontpopten ze zich als wegbereiders voor de moderne jazz in Nederland. . Vanaf 1983 was hij orkestleider bij het Dutch Jazz Orchestra, dat onder meer werken van Billy Strayhorn speelde. In Hilversum was hij gastdirigent en gastarrangeur bij het Metropole Orkest. Vanaf 1988 werd hij daar met onder meer Harry van Hoof invaller voor de jong gestorven orkestleider Rogier van Otterloo. Hij schreef honderden arrangementen en composities voor al deze jazzorkesten. (Wikipedia)
In het Pinksterweekend van 2010 te bewonderen op het International Jazz Festival Enschede (IJFE): "Het kwintet onder leiding van Ferdinand Povel en John Marshall speelt duizelingwekkende bebop die nog net zo fris klinkt als in de tijd dat deze stijl werd uitgevonden. Trompettist Marshall speelde onder meer bij Buddy Rich, Lionel Hampton en Dizzy Gillespie. De eerste samenwerking met de Nederlandse tenor- en altsaxofonist Povel (Skymasters) dateert van eind jaren 90. Sindsdien wordt hun kwintet alom erkend als een van de beste van Europa." Op deze CD worden bebopklassiekers van o.a. Bud Powell en Dizzy Gillespie afgewisseld met enkele composities van Rob van Bavel, de pianist van het kwintet.
Rob van Kreeveld is een typische musician's musician. Bij het jazzpubliek is hij niet erg bekend, maar onder jazzmuzikanten wordt hij als een van de beste pianisten en leraren beschouwd. Op negenjarige leeftijd begint hij met pianospelen. Hij speelt en luistert alleen naar klassieke muziek, maar als hij in 1958 op de radio Oscar Peterson bij Jazz At The Philharmonic hoort wordt hij door de jazz gegrepen. In 1979 wordt hij gevraagd als docent aan het Koninklijk Conservatorium en aan het Rotterdams Conservatorium voor de net opgerichte afdeling jazz en lichte muziek. Rob van Bavel studeert in mei 1987 cum laude af met het eindcijfer 10. de primus inter pares van de jonge Nederlandse jazzpianisten. Deze CD is speciaal gemaakt om de akoestische piano nog eens onder de aandacht te brengen. (Muziekbank)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.