"Harpmuziek in (alternatieve pop/rockmagazine) OOR? Wel, als de luit van Jozef van Wissem door de ballotage komt (en trouwens ook Lavinia Meijers "Are You Still Somewhere?" uit 2022, mede dankzij Iggy Pop), dan ook Remy van Kesteren. Zeker als hij op zijn nieuwste album muzikale helden eert die tot ‘ons’ universum behoren, onder wie Radiohead, Aphex Twin, Kendrick Lamar, Bon Iver en Jon Hopkins. Zoals je mag verwachten van een klassiek geschoolde harpist die – zeker sinds hij verder kijkt dan alleen dat klassieke repertoire – via elektronica en vervormingsapparatuur op zoek is naar meer context en reliëf in zijn muziek, gebeurt dit uiterst smaakvol en subtiel. En moedig vooral, want vertaal het werk van een Aphex Twin maar eens naar ‘slechts’ een harp (bij diens toch al ‘kleine’ "Avril 14th" pakt dat beter uit dan bij het op een beat drijvende "Alberto Balsam"), of krasser nog: een track van Kendrick Lamar ("Crown") of Muse ("Isolated System")." (OOR)
Sinds mijn afstuderen vier jaar geleden heb ik me langzaam losgeweekt van de verwachtingen die anderen hadden, die ik zelf had. En eindelijk durfde ik dan de stap te zetten. Ik begon te schrijven. s Nachts. Op weg naar concerten. Tijdens de soundcheck. Na afloop in hotelkamers. In het vliegtuig op tournee. In de trein naar een afspraak. In de file. Tijdens een bezoek aan de tandarts. Er kwam een energie vrij die me overdonderde. Aan alle kanten voelde ik mijn tekortkomingen maar het was een bevrijding om gewoon te schrijven wat ik voel, zonder te veroordelen, zonder te verwachten. Gewoon te schrijven wat ik voel dat ik moet schrijven. Op dit moment. Nu. Tomorrow Eyes is het resultaat van die zoektocht naar mijn eigen muzikale wereld. Remy (bron: Deutsche Grammophon)
Op 1 november 2012 in het Muziekcentrum te Enschede in de Debuutserie. "De 23-jarige Remy van Kesteren weet hoe je je moet presenteren in een tijd waarin culturele aardverschuivingen dreigen. "Remy." luidt de titel van zijn eerste CD, met een resolute punt erachter. De namen van de componisten wier muziek hij speelt zijn vrijwel onleesbaar. Het moet gezegd worden dat Remy als tussenpersoon erg belangrijk is, vooral in de wervelende arpeggio's die hij oprakelt in Smetana's Moldau, maar bij Bach en Sjostakovitsj zijn het toch allereerst de noten die tellen. Van Kesteren is een geweldig colorist: hij weet elke stem zijn eigen timbre te geven, en toont zich in deze stukken, die hij als 'verhalen' beschouwt, een uitstekend verteller." (Frits van der Waa, Volkskrant; waardering: 4 uit 5 sterren) Enkele stukken staan ook op de DVD, waarbij Van Kesteren de stukken van toelichtingen voorziet. NB: de DVD is een productie van het bedrijfje van de Twentse pianist Christiaan Kuyvenhoven!
"De toekenning van de Buma Boy Edgar Prijs aan Martin Fondse kwam voor menigeen als een verrassing. De man had al geruime tijd geen plaat onder eigen naam meer gemaakt. Hij had het te druk met het uitoefenen van zijn enorme kwaliteiten als componist en arrangeur voor anderen. Met een indrukwekkend optreden van zijn Orchestra op de avond van de uitreiking liet hij echter horen waarom de prijs meer dan verdiend is. En gelukkig kan iedereen nu genieten van de wonderschone composities die het bijzonder samengestelde orkest speelde, want het nieuwe album, Many Faces Of Jazz, werd tijdens de feestelijke avond opgenomen. Fondse stelde zijn ensemble zorgvuldig samen, met de bijzondere klankkleuren van bijvoorbeeld harpist Remy van Kesteren en een tweekoppige zangsectie. Toptalenten Sanne Rambags en Anna Serierse worden daarin ingezet als volwaardige instrumentalisten. Maar behalve in vocalise mogen de dames zich ook uitleven in ontroerende songs als Introduction to poetry en Tomorrow eyes.
6 nummers met het Analogue Robot Orchestra, een creatie van Jurjen Alkema.|
Remy van Kesteren is een Nederlandse harpist en componist. Tevens weet hij zijn weg te vinden in de elektronische muziek. Hij schreef voor de film "The Red Turtle" van Michael Dudok de Wit de muziek.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.