De bekende zangeres Monica Akihary is een telg van een Molukse familie. Een familie waarin ze van kinds af aan vertrouwd is geraakt met de Molukse volksliedjes. Echter, in 2002 ontving ze een doos vol met banden van veldopnames gemaakt in 1948 in de kampongs op de Molukse eilanden. Gevuld met volksliedjes waarin de oorspronkelijke teksten zijn gebruikt. Die banden hebben aan de basis gestaan van Lagu Lagu. Met gebruik van de originele teksten en muzikale structuren heeft Niels Brouwer nieuwe arrangementen gemaakt waarin de traditie en een open jazzy benadering samen komen in een unieke mix. Een stemmingsvol avontuur tussen Oost en West. (GR Muziekbank)
"De Zuid-Afrikaan Sean Bergin staat dankzij o.a. ICP bekend als een creatieve, avontuurlijke saxofonist. Maar wat hij aan de zijde van zijn Braziliaanse compagnon Rogério Bicudo laat horen is van een heel andere orde: sentiment mag volop schitteren. De twee kiezen voor een loepzuivere, maar kwetsbare aanpak. Zowel eigen composities als stukken van Jobim en Abdullah Ibrahim krijgen dezelfde, naakte behandeling zonder enige vorm van bluf of verfraaiing maar met oprechtheid. Solistisch weet Bergin veel indruk te maken, maar bovendien ook toont dat hij niet moet onderdoen voor het gros van de saxofonisten wanneer er een versnelling hoger wordt geschakeld. Bicudo weet zich op het vocale vlak te onderscheiden in het roerende 'Favela', dat met zijn warme en soms wanhopige intimiteit recht op het hart mikt. Mooi voorbeeld van een pretentieloze jazzplaat die bol staat van positieve geluiden en eerlijke muziek. De twee vertoeven duidelijk graag in elkaars gezelschap en laten ons daar van meegenieten." (Kwadratuur.be)
A'dams-Zuid-Afrikaans tenorist, met Curtis Clark (p), Franky Douglas (g, bij wie z'n Caribische achtergrond doorklinkt), Jacko Schoonderwoerd (b) en Victor de Boo (d). Men interpreteert Zuid-Afrikaanse jazz van o.a. Abdullah Ibrahim. "Bergins fenomenale geluid en geladen aanpak is bekend van o.a. werk met Mal Waldron. In de tijd van sociaal-politieke spanningen ontstond in de townships een ruwe mix van jazz en townshipjive. Muziek van en voor het volk, ook hier gespeeld gespeeld op leven en dood." (De Tijd)
Album uit 1978. Spannende en toch verrassend toegankelijke ontmoetingen tussen sax (soms fluit) en cello. Hoewel gecomponeerde thema's het uitgangspunt zijn geeft deze setting veel mogelijkheden voor vrijheid, en die worden ook aangegrepen.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.