"De jonge contrabassist Tijs Klaassen timmert stevig aan de weg. Niet alleen treffen we hem aan in diverse ensembles van de nieuwe lichting, maar ook als bandleider staat hij zijn mannetje. Zo verrast hij de jazzwereld alweer met de derde cd van zijn kwintet, dat diverse toppers van nu bevat, zoals altsaxofonist Mo van der Does, tenorsaxofonist Matthias van den Brande, toetsenist Floris Kappeyne en drummer Wouter Kühne. Het ensemble viel al tweemaal in de prijzen: in 2018 voor Keep An Eye The Records" en in 2020 voor de "Sena Performance Award" tijdens de Dutch Jazz Competition. "Adhocism" noemt Klaassen zijn album. Een metafoor voor hoe wij als band spelen, merkt hij op. Het woord is afkomstig uit een boek van Carles Jencks: "Adhocism, The Case For Improvisation" (1972). De muziek van het Tijs Klaassen Quintet heeft een aangenaam soort losheid, die alleen maar kan ontstaan doordat de bandleden elkaar al jarenlang sinds hun conservatoriumopleiding kennen." (Jazzenzo)
In Vrije Geluiden, 7 mei 2017: "Drie winnaars van het Prinses Christina Councours vormen het Floris Kappeyne Trio. Op hun debuut-cd is te horen hoe het trio een eigen, authentiek geluid heeft ontwikkeld waarin Senegalese sabar-ritmes en moderne klassieke muziek doorklinken." \n\n"Pianist Floris Kappeyne (1995) behoort tot de jonge generatie jazzmuzikanten die de traditie omarmt. Beïnvloed door McCoy Tyner, Fats Waller en Art Tatum en de vroege stroming stride piano binnen de jazz, vertaalt Kappeyne de filosofie achter deze traditie naar bijzonder sterk eigen werk. Hij won al het Prinses Christina Jazz Concours, evenals triogenoten contrabassist Tijs Klaassen (1993) en drummer Wouter Kühne (1996). Het hoge niveau van de muzikanten laat zich op dit debuutalbum vertalen in energiek samenspel en boeiende een-tweetjes. Kappeynes techniek is verbluffend, evenals zijn vermogen eigentijdse aspecten aan het begrip traditie toe te voegen. Zoals modern klassiek, getuige ook het op improvisatie gebaseerde "Prelude". Kappeyne gebruikt gevarieerde stride-ritmes als basis voor zijn composities om er vervolgens een eigen visie op los te laten. Je ruikt wel de sfeer uit de vroege vorige eeuw, maar wordt voortdurend geconfronteerd wordt met hedendaagse avontuurlijkheid." (Erno Elsinga, Jazzenzo)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.