""Soms als ik een vlinder zie is een bijzonder prentenboek. Er staan namelijk liedjes in die lezen als een verhaal. Ze zijn geschreven door Boudewijn de Groot en Jaco van der Steen. Een muzikaal boek vol verhalen, verbeelding en fantasie. En dit alles is heel mooi ge?lustreerd door Mark Janssen, want als we erin bladeren kunnen we niet wachten om in de verhalen te duiken! In het boek vinden we kleine fantasievolle verhalen over de belevingswereld van de dieren. Over vliegen die rondvliegen en een kat in de schaduw. Over merels met hun eigen wil en mediterende uilen. Maar het gaat natuurlijk ook over ons als mens. Hoe we soms verlangen naar iets anders of hoe we leren genieten van de natuur. Hoe we eventjes kunnen stilstaan en ons kunnen verwonderen. Bijvoorbeeld als we een vlinder zien, een giraffe die heel wijdbeens staat of een zebra zomaar op straat. Bij het luisteren van de liedjes valt een sfeer op van vrolijkheid, klein geluk en verwondering." (StoerLeesVoer)|"
"De musical Annie, gebaseerd op een stripverhaal uit 1924, werd in de jaren zeventig een wereldwijd succes. Drieëntwintig jaar na de verfilming van John Houston brengen Albert Verlinde en Roel Vente de musical weer op de Nederlandse podia. Met Edwin Rutten als Oliver Warbucks en Loeki Knol als Miss Hannigan. De rol van Annie wordt per regio door een ander meisje gezongen om tegemoet te komen aan de regels van de Arbeidsinspectie. Op de cd zijn drie verschillende Annies te horen. De Nederlandse vertaling is heel bevredigend, want, ja, zo'n lied als Tomorrow, hoe vertaal je dat? Dus met 'Morgen komt morgen, dus hoop ik op morgen. Dan komt er een nieuwe dag.' De muziek is heerlijk. De componist Charles Strouse heeft een gave de sfeer van een tijd goed te treffen, zoals in Annie het New York van de jaren dertig". (CP, Muziekweb).
Educatieve kinderliedjes van de hand van dirigent, componist en muziekdocent Majel Lustenhouwer bij de geschiedeniscanon. Het idee is dat er uiteindelijk bij alle 50 vensters van dit canon een liedje komt. Dit deel bevat de eerste tien liedjes. De liedjes kunnen worden ingezet bij geschiedenis- en muziekonderwijs in groep 6,7 en 8 van het primair onderwijs. De liedjes lenen zich ook heel goed voor gebruik in vakoverstijgende projecten, een weeksluiting of kunstproject. Maar ze zijn in de eerste plaats gewoon leuk én leerzaam om naar te luisteren maar vooral ook om zelf te zingen. Dat laatste kan heel goed: Alle liedjes staan ook in versie zonder de leadzang op de CD, zodat je zelf, met het meegeleverde tekstboekje in de hand, kunt meezingen. Lustenhouwer is als dirigent vanaf het begin bij alle delen van Kinderen Voor Kinderen betrokken geweest en droeg zelf ook diverse liedjes aan.
Zondag 15-11-2009 speelt het Orkest van het Oosten een Nederlandse vertaling (van Ivo de Wijs) in het Muziekcentrum, Enschede (tijdens een familieconcert). In 1982 schreef Dahl zijn versie van het Roodkapje-verhaal, op zijn geheel eigen, olijke wijze. Vlak na z'n dood ontstond deze muzikale versie. Paul Patterson heeft een stuk gemaakt voor drie sprekers en orkest. De muziek is helder en gemakkelijk te volgen. De vertelling vindt losjes over de muziek plaats: in de traditie van Prokofjevs "Peter En De Wolf" en Poulencs "Babar" illustreert de muziek passend de karakters en de gebeurtenissen. Grappig zijn de quotes uit beroemde klassieke werken, zoals de deurbel van oma die door het orkest wordt uitgebeeld met het openingsthema van de Vijfde van Beethoven. Natuurlijk is de keus van de acteurs belangrijk. Die is hier eersteklas: Ian Holm (later Bilbo in de Lord Of The Rings-films), Danny DeVito (een jaar later te zien in de Dahl-verfilming Matilda) en Julie Walters (later Molly Wemel in de Harry Potter-films).
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.