Kritisch commentaar op het standaardwerk van Lou de Jong over de Tweede Wereldoorlog, waarbij de goed-fout-tegenstelling wordt genuanceerd.
Ervaringen van kinderen van Nederlandse ouders die tijdens de Tweede Wereldoorlog gekozen hadden voor de NSB en Nazi-Duitsland.
Speurtocht naar de ontstaansgeschiedenis van de staat Israël, de oorzaken van het conflict tussen Israël en de Palestijnen en mogelijke oplossingen van dat conflict.
Schets van de manier waarop bureaucratie en regels in Nederland werken en een pleidooi voor verbeteringen door meer ruimte voor gezond verstand en vertrouwen.
Heldere uiteenzetting over een verschuiving in de Nederlandse journalistiek waarbij woorden, feiten en intellectuelen plaatsmaken voor foto's, emoties en BN'ers.
Het verhaal van Nederland sinds 1945 is grotendeels het verhaal van de omgang met de Tweede Wereldoorlog. In 2010 werd nogal eens geopperd dat de oorlog na 65 jaar met pensioen ging. 2011 lijkt het moment om de balans op te maken. Chris van der Heijden vertelt in "Dat nooit meer" over het aanvankelijke optimisme, de grote affaires (Weinreb, Menten, Aantjes), de tweedeling tussen goed en fout, Anne Frank, Loe de Jong, Jacques Presser, de rol van de generatie van Mulisch en Hofland, Vietnam, Srebrenica en nog veel meer. Voor het eerst worden deze verhalen in één groot verband verteld
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.