Drie generaties eigenzinnige en revolutionaire vrouwen zoeken naar hun eigen weg in het Nederland van de 19e en 20e eeuw.
Een zwarte Zuid-Afrikaan die tijdens de Tweede Wereldoorlog tegen de Duitsers streed en allerlei ontberingen onderging tijdens krijgsgevangenschap, ondervindt weer de discriminatie als hij eenmaal is teruggekeerd in Zuidwest-Afrika.
Na in de Tweede Wereldoorlog drieënhalf jaar verzetswerk in het Kennemerland te hebben gedaan, kan een jonge vrouw niet accepteren dat de idealen waarvoor ze streed, worden verkwanseld.
In 1884 begint Hendrik Witbooi met zijn Nama-volk aan een profetische trektocht naar het vruchtbare noorden om de droogte van de Kalahari-woestijn te ontvluchten. Tegelijkertijd zet zo'n honderd kilometer verderop de keizerlijke afgevaardigde dr. Heinrich Göring voet aan land in de nieuwe Duitse kolonie Zuidwest-Afrika - het huidige Namibie. Wat volgt is een strijd op leven en dood tussen de Duitse Schutztruppe en de voor hun onafhankelijkheid vechtende Afrikanen. Tijdens de grote opstand van 1904 weet de tachtigjarige Hendrik Witbooi alle Afrikaanse stammen te verenigen. Hij zal de geschiedenis in gaan als een van de grootste vrijheidsstrijders die Afrika heeft gekend. Conny Braam schreef deze heroische geschiedenis - kijkend door de ogen van Hendrik Witbooi, die vele honderden brieven in het Kaap-Hollands naliet.Het levensverhaal van de Afrikaanse leider Hendrik Witbooi (ca. 1830-1905) die streed tegen de Duitse kolonisering van Namibië.
In 1864 sluit een jonge, kritische journalist uit Haarlem zich aan bij het protest tegen de aanleg van het Noordzeekanaal door een onbedorven duingebied.
Een paranoïde man die als een kluizenaar in een caravan in de achtertuin van zijn moeder woont, neemt drastische maatregelen als blijkt dat een Rus zijn moeders huis verbouwt.
Ondanks Nederlands neutraliteit heeft de Eerste Wereldoorlog grote gevolgen voor het leven van een weduwe en haar drie kinderen in IJmuiden.
Een Engelse oorlogsveteraan en een Nederlandse leeftijdsgenoot, handelsreiziger van de Nederlandsche Cocaïne Fabriek in Amsterdam, die de Engelse troepen tijdens de Eerste Wereldoorlog ruimschoots cocaïne leverde, ontmoeten elkaar na de oorlog.
Neushoornjagers uit Zuid-Afrika grossieren in smokkelpraktijken en zwarte handel, waarbij doden vallen.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.