"Vanaf de jaren negentig groeide Antoine Koffi Olomide (Kinshasa, 1956) uit tot één van de populairste artiesten van Zaïre / Congo. Aanvankelijk speelde Koffi de Congolese rumba waar ook artiesten als Franco en Tabu-Ley Richelieu groot mee werden. Olomide deed ervaring op in de band van Papa Wemba. Eind jaren negentig schakelde de man met de vele bijnamen (Shakespeare Du Zaire, Large Degaire, Le Grande Mopao) over op de ndombolo. Vanwege de expliciete seksuele teksten was de ndombolo omstreden in heel Afrika. Iets wat de populariteit van de zanger alleen maar leek te helpen. Olomide viel niet alleen op door zijn enorme begeleidingsband Quartier Latin (19 m/v), maar ook door zijn opvallende kleding, karakteristieke zonnebril en voorliefde voor limousines met airconditioning. Zijn uitgesproken karakter bracht hem in de problemen met de censoren van het regime en na een vechtpartij met de politie, zwoor Olomide niet meer terug te keren naar Congo. Later kwam hij terug op dit besluit." (Muziekweb)
"Vanaf de jaren negentig groeide Antoine Koffi Olomide (Kinshasa, 1956) uit tot één van de populairste artiesten van Zaïre / Congo. Aanvankelijk speelde Koffi de Congolese rumba waar ook artiesten als Franco en Tabu-Ley Rochereau groot mee werden. Olomide deed ervaring op in de band van Papa Wemba. Eind jaren negentig schakelde de man met de vele bijnamen (Shakespeare Du Zaire, Large Degaire, Le Grande Mopao) over op de ndombolo. Vanwege de expliciete seksuele teksten was de ndombolo omstreden in heel Afrika. Iets wat de populariteit van de zanger alleen maar leek te helpen. Olomide viel niet alleen op door zijn enorme begeleidingsband Quartier Latin (19 m/v), maar ook door zijn opvallende kleding, karakteristieke zonnebril en voorliefde voor limousines met airconditioning. Zijn uitgesproken karakter bracht hem in de problemen met de censoren van het regime en na een vechtpartij met de politie, zwoer Olomide niet meer terug te keren naar Congo. Later kwam hij terug op dit besluit." (Muziekweb)
"Als er een artiest is die het in alle uithoeken van het Afrikaanse continent goed doet, dan is het de Congolees Koffi Olomide wel. Onlangs kwam zijn nieuwste cd Droit de v?o op de markt. Maar liefst 77 minuten muziek bevat de nieuwe cd van Koffi en zijn band Quartier Latin. Laten we vooral deze band niet vergeten, want zij namen de vulling van het grootste gedeelte van de cd voor hun rekening. Als ze zouden willen, zouden de nummers niet bij zeven minuten blijven, maar zou de cd gevuld worden met slechts ?n lang nummer. Halverwege gaan de extreem-dansbare nummers ook weer over in een ander ritme en een andere melodie; de muziek verveelt dus eigenlijk nooit. Meer nog dan zijn vorige albums is de muziek op deze cd grotendeels rumba te noemen. Dat komt niet in de laatste plaats door de vier of vijf zangers die Koffi en zijn band van een stevige fundering voorzien. De meeste nummers zijn erg goed, zoals het eerste nummer, waarin een stukje Dominique van La Soeur Sourire voorbij komt." (Muziek uit Afrika)|
De Frères Soki zijn Soki Vangu (Maxim Soki) en Soki Dianzenza (Emile Soki, de jongere) uit Congo (Zaïre). Zij vormden ook Orchestre Bella Bella. Koffi Olomide is ook afkomstig uit dat land. Ze speelden aanvankelijk de rumba zoals bekend van Franco en Tabu Ley Rochereau. Op deze cd waarvan niet bekend is uit welk jaar die stamt, hoor je daar het e.e.a. van. De eerste zes nummers zijn van Olomide en rechtstreeks van vinyl overgenomen, getuige de charmante tikken en tikjes. (TH - Muziekbank)|
Zanger/gitarist, ooit lid van Papa Wemba's groep. Komt uit Congo, maar woont in Parijs. Wendt Afrikaanse muziekinvloeden aan in z'n met westers instrumentarium (el. gitaar, el. bas, drumstel) gespeelde dansbare afropop.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.