3 resultaten
Sorteren op:
Symphony No. 2 in Es; Saskia; Suite from "Gijsbrecht van Aemstel"
CD

Symphony No. 2 in Es; Saskia; Suite from "Gijsbrecht van Aemstel" (2004)

Met zijn monumentale Derde symfonie 'Aan mijn vaderland' (1887/1890) leverde Bernard Zweers (1854-1924) een nog altijd onovertroffen getuigenis van Nederlands muzikaal nationalisme af. Deze Symfonie wist zich, mede dankzij die achtergrond, in de twintigste eeuw nog een bescheiden bekendheid te verwerven, maar de andere werken van Zweers, in leven docent compositie aan het Amsterdams Conservatorium, verging het minder voorspoedig. (...) De Symfonie is een wat onevenwichtig stuk, zoals ook door tijdgenoten van de componist al werd opgemerkt, maar bevat ook verschillende harmonische en melodische wendingen die in de Derde symfonie voorkomen, hetgeen wijst op een zekere stilistische consistentie. Van de andere werken is de Ouverture zonder meer het sterkste stuk. Helaas is alleen de Symfonie digitaal opgenomen (DDD) en is bij de andere stukken een onbewerkte oudere analoge opname (AAD) gebruikt, hetgeen tot een wel zeer uiteenlopende geluidskwaliteit heeft geleid. (JvG, Muziekweb).

Uitgeleend
Bernard Zweers
Nederlands
Symfonie Nr 3
CD

Symfonie Nr 3 (2010)

Bernard Zweers (1854-1924) was een Nederlands componist en dirigent. Hij begon als 14-jarige met het componeren van kamermuziek. Bepalend voor zijn muzikale ontwikkeling was het bijwonen van de Berlijnse première van de Ring des Nibelungen van Wagner in 1881. Hij was van 1885 tot 1922 leraar harmonie en compositie aan het Amsterdamsch Conservatorium en de Muziekschool van Toonkunst. Zijn derde symfonie Aan mijn Vaderland, een werk van epische proporties, geldt als zijn verreweg beste compositie, een Nederlandse pendant van Smetana's Má Vlast. Deze 'nationale' symfonie is een verrassend geslaagde uiting van vaderlandsliefde, op een niveau dat hij in geen van zijn andere werken heeft kunnen evenaren. De première van de eerste 3 delen vond plaats op 23 maart 1888 onder zijn eigen leiding in de Amsterdamse Stadsschouwburg. In 1890 speelde het Concertgebouworkest o.l.v. Willem Kes de inmiddels complete vierdelige symfonie, die vervolgens een vast repertoirestuk werd van dit orkest onder Mengelberg. (Wikipedia)

Uitgeleend
Bernard Zweers
Nederlands
Naber-orgel Grote of St.Joriskerk Amersfoort
CD

Naber-orgel Grote of St.Joriskerk Amersfoort (1995)

Uitgeleend
Jules Grison
Nederlands

Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.