N.a.v. van het verschijnen van deze box wijdde Luister in januari 2014 een 5 pagina's groot artikel aan de violist. De uitgave bevat vijf CDs, twee DVD's, inclusief een fraai ingebonden boekje van 66 pagina's met naast de uitgebreide inhoudsopgave veel achtergrondinfo. Volgens producer Okke Dijkhuizen verdiende Theo Olof (1924-2012) al lang een dergelijke uitgave. Dat Bernard Haitink dit initiatief toejuichte, zegt genoeg over het unieke karakter ervan. De box, waarop onder meer vioolconcerten van Pijper, Henkemans, Badings, Van Delden, Kox en De Leeuw, alsmede het vioolconcert van Britten en sonates van Brahms, Bartók en Janácek te beluisteren zijn, is deels in overleg met Olof tot stand gekomen. Het prominente aandeel van de Nederlandse vioolconcerten onderstreept de betekenis van Olof als ambassadeur van nieuwe Nederlandse muziek. Op de DVD's staan het vioolconcert van Brahms (met het Radio Filharmonisch Orkest o.l.v. Hans Vonk) en de documentaires Daar sta je dan en Op zoek naar de luthéal.
Theo Olof (Bonn, 1924 Amstelveen, 2012) week in de jaren dertig voor het toenmalige nationaal socialistische Duitse regime uit naar Nederland. Hij gaf zijn eerste concert met het Concertgebouworkest op elfjarige leeftijd, onder leiding van Bruno Walter. Hij was tientallen jaren met Herman Krebbers concertmeester van het Residentie Orkest en nadien bij het Concertgebouworkest en tot 1982 tevens hoofdleraar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.