Het dagboek van Sigurd von Ilsemann vormt een even belangrijke als unieke bron naar de nadagen van Keizer Wilhelm II. Gevlucht uit Duitsland in november 1918 vond de keizer een nieuw onderdak in Nederland te Doorn. Sigurd von Ilsemann stond de keizer jarenlang ter zijde. Van dichtbij maakte hij de keizermee en tekende op authentieke wijze diens leven op. Deze publicatie kwam tot stand in samenwerking met Huis DoornDagboekaantekeningen door de vleugeladjudant van keizer Wilhelm II over diens ballingschap in Nederland en verblijf in Huis Doorn.
Onderzoek naar de houding van de Duitse keizer Wilhelm II (sinds 1918 in ballingschap in Nederland) en zijn familie tegenover de nazi's bij hun opkomst en tijdens hun machtsuitoefening.
Artikelen over de Nederlandse buitenlandse politiek van de afgelopen vier eeuwen, met de nadruk op de twintigste en 21ste eeuw.
Geschiedenis van de acties van de Rote Armee Fraktion in Nederland in de jaren zeventig, de tegen RAF-leden in Nederland gevoerde processen en de linkse sympathie voor deze Duitse terreurbeweging.
Vier historici belichten de wortels van de Koude Oorlog en hoe deze beleefd werd in de VS, de Sovjet-Unie en Nederland.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.