In nuchtere, zakelijke bewoordingen noteerde een joodse journalist zijn ervaringen in het kamp Westerbork, waar hij van november 1942 tot maart 1944 verbleef.
Overzicht van de deportaties van Joden, Roma en Sinti uit Nederland in de periode 1940-1945, met inzichten uit nieuw onderzoek.
Verslag van de ervaringen van een joodse, uit Wenen afkomstige, vluchteling tijdens de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam, in Eindhoven, in het kamp Westerbork en in Duitse concentratiekampen en fabrieken.
Wandelgids bij een 342 km lange wandeling van de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam naar Kamp Westerbork in Drenthe.
Het levensverhaal van de joodse arts-microbioloog en zijn vrouw die elkaar tijdens de Tweede Wereldoorlog in Westerbork ontmoeten, de hel van de Holocaust overleven en na de oorlog trouwen.
Levensverhaal van Frieda Menco-Brommet (1925-) die de concentratiekampen Westerbork en Auschwitz overleefde.
Voorwoord door Roger van Boxtel, president-directeur van NS ; Inleiding ; 1. Spoorwegen en oorlog, door Guus Veenendaal ; 2. De Naamloze Vennootschap Nederlandsche Spoorwegen, door Guus Veenendaal ; 3. NS in oorlogstijd, door Guus Veenendaal ; 4. Centraal station en depot van Nederland, door Dirk Mulder ; 5. Het aantal is heilig, door Dirk Mulder ; 6. Op transport, door Dirk Mulder ; 7. Een ander Westerbork, door Dirk Mulder ; 8. De Spoorwegstaking van 1944, door Guus Veenendaal ; 9. Na de bevrijding, door David Barnouw ; 10. Herdenken en herinneren, door David Barnouw ; 11. Ereschuld, excuses en compensatie?, door David Barnouw
Verhalen over Kamp Westerbork in de periode 1945-1948, toen het werd gebruikt als interneringskamp voor politieke deliquenten.
Geschiedenis in woord en beeld.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.