Geschiedenis van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de hand van vijftig belangrijke gebeurtenissen en personen.
Voorwoord door Roger van Boxtel, president-directeur van NS ; Inleiding ; 1. Spoorwegen en oorlog, door Guus Veenendaal ; 2. De Naamloze Vennootschap Nederlandsche Spoorwegen, door Guus Veenendaal ; 3. NS in oorlogstijd, door Guus Veenendaal ; 4. Centraal station en depot van Nederland, door Dirk Mulder ; 5. Het aantal is heilig, door Dirk Mulder ; 6. Op transport, door Dirk Mulder ; 7. Een ander Westerbork, door Dirk Mulder ; 8. De Spoorwegstaking van 1944, door Guus Veenendaal ; 9. Na de bevrijding, door David Barnouw ; 10. Herdenken en herinneren, door David Barnouw ; 11. Ereschuld, excuses en compensatie?, door David Barnouw
Impressie in woord en beeld van het dagelijks leven in de hongerwinter 1944-1945 in met name de grote steden in het nog niet bevrijde westen van Nederland.
De bijdrage van Nederlanders aan de kolonisatie van Estland, Letland, Litouwen, Oekraïne en Wit-Rusland in de Tweede wereldoorlog.
Integrale tekstuitgave van beide versies van de dagboekbrieven van Anne Frank (1929-1945), aangevuld met "Het Achterhuis"; daarbij uitvoerige informatie over de geschiedenis van de familie Frank.
Verhalen over twintig kinderen die in verzet kwamen tegen allerlei vormen van onrecht.Verhalen over twintig kinderen die in verzet kwamen tegen moeilijke levensomstandigheden en allerlei vormen van onrecht. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.
Overzicht van de verschillende theorieën rondom het verraad van de acht Joodse onderduikers, waaronder Anne Frank (1929-1945), in het achterhuis aan Prinsengracht 263 in Amsterdam.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.