"Tijdens de Duitse bezetting werd het grootseminarie bij Haaren, tussen Tilburg en ’s-Hertogenbosch, als gijzelaarskamp en ‘Polizeigefängnis’ gebruikt. Er zaten onder anderen verzetsstrijders, agenten van het beruchte Englandspiel en joodse burgers. Onder de gijzelaars waren de latere premier Jan de Quay en industrieel Frits Philips. De gijzelaars hingen represailles boven het hoofd, de gevangenen waren in bange afwachting van hun verhoor, proces, vonnis en wegvoering. Van verschillende gedetineerden zijn de verhalen bekend, maar het ‘grote verhaal’ wordt nu voor het eerst gepresenteerd."Studie over het Brabantse gijzelaarskamp waar tijdens de Tweede Wereldoorlog duizenden mensen gevangen zaten.
Onderzoek naar de toedracht rond de executie door de Duitse bezetter in augustus 1944 van 23 verspreiders van de illegale krant Trouw.
Als een jonge historicus het oorlogsverleden van zijn geboortedorp onderzoekt, stuit hij op complexe problemen.
Levensbeschrijving van de antirevolutionaire politicus (1911-1997).
Overzicht van het werk van de Nederlandse architect (1890-1935).
Verkenning van de rol van Henk van Randwijk (1909-1966) als leider in het Nederlandse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog en in het publieke debat na de oorlog. Met zwart-witfoto's.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.