Studie over de signaalfunctie die woede heeft als emotie en over de manier waarop hiermee op positieve wijze kan worden omgegaan.
Sofie vertelt hoe het voelt als je broertje op je tekening krast. Floris voelt zich een ballon die gaat knappen als hij merkt dat zijn chocoladereep is opgegeten. Prentenboek over boosheid. Met bespreektips en paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Leon (5) heeft regelmatig een driftbui, die hij Rambam Ramla noemt. Samen met zijn ouders probeert hij Ramban Ramla in bedwang te houden. Met expressieve kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Wat betekent het om boos te zijn en hoe ga je ermee om? Prentenboek met twee verhalen over boos zijn, voorzien van paginagrote kleurentekeningen. Met informatie voor opvoeders over dit thema. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Artikelen vanuit een pedagogische en (ontwikkelings)psychologische invalshoek over boosheid en agressie bij kinderen en jongeren.
Hoe merk je dat je boos bent, is dat fijn, wat kun je doen en hoe help je een ander die boos is? Met paginagrote kleurenillustraties en enige vragen. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.
Overal ter wereld worden mensen weleens boos. Maar hoe komt dat? En kan boos zijn ook nuttig zijn? Leer van alles over deze heftige emotie. Met kleurenfoto's en -illustraties. Vanaf ca. 7 jaar.
Zes korte verhalen over boos worden. Met gekleurde tekeningen en liedjes met muzieknotatie. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.