Experimenten met narcotica, waaraan de auteur beschouwingen vastknoopt over de grenzen van de menselijke waarneming op verschillende gebieden, die door gebruik van deze narcotica op ongevaarlijke wijze verruimd kunnen worden.
"Dit album valt uiteen in twee lange delen van elk dik 20 minuten, vol van het bombastische toetsenwerk dat zijn handelsmerk is geworden. Niet zelden dubbel en soms drievoudig gelaagd. Part I herbergt de stijl van progressieve rock, Part II gaat terug naar zijn eerdere albums met filmmuziek. Je kunt ook horen dat Part I met zijn optimistische geluid heaven vertegenwoordigt, met als fenomenaal slot "So Long Ago, So Clear", gezongen door Jon Anderson. Het was de start van een langere samenwerking. Part II klinkt overwegend duister en onheilspellend, zeg maar als hell. Daarmee is dit album er een van 2 gezichten. Een belangrijke rol op dit album is ook weggelegd voor het English Chamber Choir onder leiding van Guy Protheroe. Het koor maakt de bombast op momenten nog groter. Wat niemand, behalve Vangelis zelf, destijds kon bevroeden was dat het thema van "Chariots Of Fire" al opgesloten zat in Movement 3 . Een thema dat overigens ook is gebruikt voor de televisieserie Cosmos." (Hans Ravensbergen, Progwereld)
"Peter Benoit zegt ons misschien niet zoveel. Voor het Vlaamse zelfbewustzijn was hij echter van groot belang. In 1867 was zijn reputatie al zo gegroeid dat hij aangesteld werd als directeur van de Vlaamse Muziekschool van Antwerpen, het latere Koninklijk Vlaams Conservatorium. Benoit was toen een beroemdheid vanwege de koorwerken die in deze CD-set zijn te vinden. Als eerste ontstond de zogenaamde 'religieuze tetralogie': Kerstmis (1858), Hoogmis (1860), Te Deum (1862) en Requiem (1863). Daarnaast horen we 2 omvangrijke oratoria (in het Vlaams) voor meerdere solisten, koren en orkest. Benoit was goed op de hoogte van wat Berlioz, Wagner en Liszt presteerden in hun vocale werk. Aan mooie, gedurfde momenten ontbreekt het het dan ook niet. Toch krijg je daarnaast de indruk dat Benoit zich inhield, omdat hij boven alles toegankelijk wilde zijn voor het eigen Vlaamse volk. Als zodanig was deze muziek ongetwijfeld baanbrekend. De mooie momenten geven echter ook het gevoel dat het meer had kunnen zijn." (Muziekweb)
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.