"Met "The Human Fear" keert Franz Ferdinand terug naar hun vintage swagger, deze keer echter zonder de scherpe punky energie die ooit hun handelsmerk was. Kapranos beschrijft het album als ‘een stel nummers die op zoek zijn naar de sensatie van het mens-zijn via angsten.’ En hoewel het zesde album van de Schotse band deze terror en angst ogenschijnlijk als uitgangspunt heeft, klinken de tracks aangenaam, vol dansbare grooves die op een festival niet zouden misstaan. "Build It Up" is lichtvoetig en heeft een hook die eenieder de dansvloer op trekt, net zoals de energieke versnelling van "Audacious". Typisch Franz Ferdinand dus. En wanneer de band durft te experimenteren ontstaan de ware hoogtepunten, zoals op het postpunk slotakkoord "The Birds"." (3voor12.VPRO.nl)
Tijdens de Grote Oorlog komt een Franse soldaat bij bewustzijn op het slagveld van Vlaanderen nadat hij ernstig gewond is geraakt. Hij ontsnapt aan de dood, maar wordt ook geconfronteerd met de gruwelen van de oorlog.
Autobiografisch getint relaas van de desillusionerende ervaringen van een soldaat in de Eerste Wereldoorlog en van zijn omzwervingen door de wereld daarna.
Een Franse soldaat reist met een prostituee naar Londen, waar hij betrokken raakt bij een gezelschap dat zich bezig houdt met prostitutie, alcoholisme en illegale handel. Met de dag wekt het gezelschap meer argwaan, en de Londense politie drijft hen langzaam in het nauw.
Semi-autobiografisch relaas van een roerige jeugd.
"Dies ist der zweite Teil des laufenden Projekts eines vollständigen Sinfoniezyklus von Ferdinand Ries (1784–1838) durch die Tapiola Sinfonietta und den Dirigenten Janne Nisonen. Er enthält die Sinfonien Nr. 4 und 5 des Komponisten. In der Musikgeschichte oft als Beethovens »rechte Hand« bezeichnet, offenbaren diese neuen Aufnahmen der Tapiola Sinfonietta einen bedeutenden Sinfoniker. Die erste Folge der Reihe erhielt hervorragende Kritiken in der deutschen Musikpresse. Obwohl sie als fünfte Sinfonie des Komponisten gezählt wird, stammt die d-moll-Sinfonie aus dem Jahr 1813 und war die zweite Sinfonie des Komponisten, die vollendet wurde. Die Sinfonie war Ferdinand Ries’ Einstand bei der London Philharmonic Society, die in den nächsten elf Jahren einen wichtigen Einfluss auf seine Karriere haben sollte, nachdem er sich in der Stadt niedergelassen hatte. Die Uraufführung der Sinfonie war ein großer Erfolg. (...)" (jpg.de)
Twaalf verhalen rond verdachten die ogenschijnlijk zonder vooropgezet doel een misdrijf hebben gepleegd en aan wie de rechtbank al of niet een straf oplegt, wat vragen rond schuld, verantwoordelijkheid, gerechtigheid, nalatigheid oproept.
Overdenkingen van een schrijver in de vorm van een monoloog over de mooie en de minder mooie dingen van het leven.
Een fotograaf die na een traumatische jeugd worstelt met de begrippen waarheid en werkelijkheid, wordt beschuldigd van moord op een jonge vrouw.
Achtenveertig korte prozateksten over filosofische en ethische vraagstukken afgewisseld met misdaadachtige korte verhalen en autobiografische ontboezemingen.
Onze website en deze zoekfunctie is vernieuwd en we werken er op dit moment hard aan om de laatste puntjes op de i te zetten. Mis je bepaalde functionaliteiten, dan vind je hieronder tijdelijk nog de link naar oude zoekfunctie.