Arnhem beleeft in de 16e eeuw een roerige tijd. De stad wisselt nogal eens van eigenaar, aangezien zowel de hertog Karel van Gelre als de Bourgondiërs Arnhem graag willen besturen. In 1514 verovert maarschalk Maarten van Rossem de stad voor zijn heer Karel met een bijzondere list. Ook de Reformatie krijgt voet aan de grond in Arnhem en zorgt rond 1578 voor een heuse Beeldenstorm in de plaatselijke kerken en kloosters.
In de middeleeuwen waren alle mensen gelovig. Om in de hemel te komen, moest je deugdzaam leven. Maar wat als je dat niet deed? Wat mocht absoluut niet in de middeleeuwse maatschappij? Game designer Rohan van den Braak creëerde een game omtrent de zeven hoofdzonden uit de middeleeuwen. Leerlingen ontdekken met deze game wat absoluut uit den boze was in deze eeuwen.
Game designer Rohan van den Braak komt naar school en laat leerlingen zien dat oud en modern prima gecombineerd kunnen worden. Aan de hand van middeleeuwse kunst en de zeven hoofdzonden creëren leerlingen hun eigen karakters en plaatsen ze deze in een eigen game.
De Eusbiuskerk werd in de 16e eeuw na bijna honderd jaar voltooid. Een prachtige kerk die boven alles in Arnhem uitstak. Toch werd na ongeveer 40 jaar het interieur van de kerk door de Beeldenstorm verwoest. Ook in de Tweede Wereldoorlog liep de kerk flink wat schade op. Wat is daar nu nog van te zien? Met een bezoek aan de Eusebiuskerk wordt op deze vraag antwoord gegeven.
Geschiedenis is overal, ook in Arnhem. Beleef samen met je klas bijzondere verhalen van je stad via de digitale scheurkalender op je digibord. In twaalf onderwerpen ontdek je wat er tijdens de landelijke tijdvakken in Arnhem gebeurde en zelfs meer! De ideale cultuursnack voor tussendoor.
Ga naar Digitale Scheurkalender en log in met ErfgoedcentrumRozet.